Společnost


AURES Holdings a.s.

Počet nahlášených stížností:666
Z toho za letošní rok:19
Stále v řešení:19
Zobrazit všechny stížnosti na společnost

Hodnocení spokojenosti

45%
55%
Toto skore je založeno na 213 stížnostech.

#43567Neuznána skrytá vada

Stav stížnosti

vyřešeno

Celková doba trvání

3 měsíce 9 dnů 1 hodina

Detail stížnosti

Publikováno
07.07.2020, před 4 lety

Marcela Ďuráčová

Znění stížnosti

Dobrý den,
Dne 3.4.2020 jsme v autobazaru aaa.auto zakoupila vůz značky VW Passat B6, RZ 6H5 6988. Vůz sem kupovala v době coronavirove pandemie, kvůli tomu že jsem měli 2 měsíce před termínem porodu, a s novorozenětem je auto potřeba. Bohužel již po 20ti dnech užívání vozu se na vozu projevily zavady.
Po kontrole v autorizovaném servisu byla na voze zjištěna závada levého kloubního hřídele.
Takže jsem podala reklamaci, kterou jsme sepisovali na pobočce s manažerem, ten nám řekl že auto bude nejspíše vyměněno nad rámec 10ti dní. Bohužel se tak nestalo, reklamace byla zamítnutá, i přes to že v předávacím protokolu se píše "řízení, nápravy, poloosy, hřídele - standartní funkce". A ani jsem prodejcem nebyla jakkoliv upozorněna na vyskytující se vadu. Takže jsem byla nucena vyhledat soudního znalce. Znalecký posudek jednoznačně prokazuje že se jedná o závadu skrytou, která se vyskytovala již v době prodeje. Kopii znaleckého posudku i s vlastnoručně napsanou reklamaci a vlastní vyjádřením jsem opět zaslala na adresu aaa auto. Dnes mi opět přišel dopis s tím že na reklamaci setrvávájí, tvrdí si pořád to své, že se o zavádu nejedná. Pardon ale chcete mi říct že soudní znalec si vycucal z prstu, že to je to skrytá vada, a já mu zaplatila 11 600 Kč za papíry který vy jste nevzali absolutně v potaz úplně zbytečne? Závěrem dopisu mi ale nabízejí jako kompenzaci 15 000kč. Absolutně tomu nerozumím. Případ hodlám předat advokátni kanceláři, a po projednání učinit další právní kroky. Zde mě zajímá váš pohled na věc, a zároveň vyjádření autobazaru.
Budu vděčná za jakou koliv odpověď.


Požadované řešení

Odstoupení od kupní smlouvy ojetého vozu.
Vrácení celé částky, proplacení znaleckého posudku. (prozatím)
Pokud to dojde k soudu budu žádat odškodnění(jelikož já jsem momentálně z tohohle všeho na pokraji zhroucení, hrozí vyhazov z pronájmu, a neskutečně nás vyřizování reklamace zadlužila museli jsme řešit odtahy, diagnostiku, znalecký posudek, k tomu jsme předčasně porodila takže toho bylo až až)


Sdílejte

Zdá se vám, že stížnost obsahuje nevhodný obsah?
VašeStížnosti.cz

Chyba 500
Interní chyba systému