Společnost


M.B.A. Finance s.r.o.

Počet nahlášených stížností:46
Z toho za letošní rok:1
Stále v řešení:1
Zobrazit všechny stížnosti na společnost

Hodnocení spokojenosti

16%
84%
Toto skore je založeno na 6 stížnostech.

#51715Stížnost na chování inspektora pohledávek

Stav stížnosti

vyřešeno

Celková doba trvání

1 měsíc 13 dnů 6 hodin

Detail stížnosti

Publikováno
16.07.2021, před 3 lety

Lenka Štíplová

Znění stížnosti

Dne 16.07.2021 mi zazvonil zvonek u dveří, tak jsem se zeptala, kdo to je a pán mi řekl, že je z Komerční banky. Vím, že mám neuhrazené splátky u Komerční banky, kde jsem je ke konci tohoto týdne požádala o to, zda je možnost splátkového kalendáře za mé tři neuhrazené splátky. A mám se bance ozvat v úterý, zda mi bylo vyhověno či nikoliv.
Abych se vrátila zpět k onomu incidentu. Tak vyjdu před dům ke zvonkům, kde čekal pán středního vzrůstu (170 - 175 cm), s fialovými brýlemi, v pruhovaném bílo modrém triku a šortách s obálkou v ruce. A první věta, kterou mi řekl : "Jak to budete řešit?" A já se ho ptala, jestli mi může říct kdo je a ukázat průkaz, avšak neukázal ani mi neřekl své jméno, což mě velmi překvapilo. A dále pokračoval "Přijel jsem Vás zkásnout kvůli Komerční bance". Tak říkám pánovi, znovu zda mi může říct své jméno a že celou věc řeším s bankou. Pak najednou, že je od MBA Finance a dále se na mě obořil, že lžu a že nic v telefonu nemá. S telefonem na mě pořád mířil, tak jsem se ho zeptala, jestli mě tedy natáčí? Ukázal mi že ne a že má ještě pro mě určitě další pohledávku. Obořil se znovu, že lžu, protože v systému nic nemáte a šel blíž ke mě. A znova mi řekl, že lžu. Znovu jsem pánovi vysvětlovala, že čekám na reakci s banky a on že lžu a nechci se domluvit, což není pravda. A znovu jsem slyšela, že mě přijel zkásnout a že já nechci nic řešit a že ty dluhy se mi budou kupit. Pánovi jsem řekla, že tohle chování se mi nelíbí a že je to jako vyhrožování a na to mi řekl, že mi asi nikdo nevyhrožoval, jinak bych prý viděla a že se uvidíme u soudu. Což mě zaskočilo a odešla sem raději domu. Žádnou obálku mi nedal ani vizitku nic. Takovéhle chování jsem nezažila. Vrátila jsem se tedy domu a vygooglovala jsem si Vaši společnost MBA Finance a celou záležitost jsme jim nahlásila a poslala i emailem


Produkt

Splátky v prodlení


Požadované řešení

Omluva ze strany inkasního inspektora a dále, aby se inspektoři prokazovali průkazem dané společnosti a komunikovali srozumitelně nikoliv agresivně.


Sdílejte

Zdá se vám, že stížnost obsahuje nevhodný obsah?
VašeStížnosti.cz

Chyba 500
Interní chyba systému