Bonprix Sp. z o.o.

Úspěšnost případů

0 %
Počet procent vyřešených stížností v rámci služby VašeStížnosti.cz (0 z 24)

#83053Ztracená zásilka

2 měsíce 9 dnů 1 hodina

27.08.2025, před 3 měsíci

Laďka Pivničková

obracím se na Vás s prosbou o radu a pomoc. Dne 3.7. 2025 jsem do obchodu Bonprix vracela zboží přes přepravní společnost Zásilkovna. Po odeslání jsme zjistila, že jsem do balíčku zabalila knihu z jiného obchodu. Bonprix jsem ihned informovala kde mi bylo slíbeno jakmile balíček dorazí pošlou mi ho zpět. Do této chvíle nemám zboží zpět. Ani po desítkách emailů, kdy prosím o vyřešení a zaplacení zaslaného zboží, žádám o oficiální vyjádření proč mi nechtějí zboží zaplatit, když jej ztratili žádná opověď. Pouze ať vyčkám. Včera mi konečně přišla odpověď, že se ho snaží najít, ale může se stát, že ho nenajdou. Ihned jsme volala n ajejich zákaznickou linku kdy mi vedoucí oddělení pro klienty 15min opakovala, že zásilku hledají a mám počkat, ale neví do kdy. Je to už dva měsíce nemám ani zboží, ani peníze za nej. Prosím jak postupovat abych dostala zaplacené zboží.

Děkuji.

Kniha v hodnotě 600Kč.

Zaplacení zboží.

29.8.2025 14:38, před 3 měsíci

Nejsme si jistí, zda se jedná o pochybení společnosti Bonprix nebo Zásilkovny, ale protože spotřebitel označil jako subjekt Bonprix, budeme stížnost komunikovat s touto společností.

Pokud společnost Bonprix brání vydání majetku spotřebitele, pak se jedná o bezdůvodné obohacení (ve smyslu § 2991 a násl. občanského zákoníku). Kdo se bezdůvodně obohatil, je povinen získaný majetkový prospěch vrátit ochuzenému bezprostředně po výzvě. Pokud tak neučiní, ocitá se v prodlení a ochuzený má možnost navíc požadovat zákonný úrok z prodlení.

V tomto případě by připadalo v úvahu vyzvat podnikatele k plnění tzv. předžalobní výzvou dle § 142a občanského soudního řádu. Zaslání předžalobní výzvy nikoho nezavazuje k podání žaloby u soudu. Ale při projednání sporu před soudem má v případě úspěchu ten, kdo vyzval protistranu předžalobní výzvou, právo na náhradu nákladů řízení. Jejím zasláním je zároveň dlužník upozorněn na možnost uhradit dluh bez dalších soudních výdajů. Více informací ohledně náležitostí předžalobní výzvy je možné vyhledat na webové adrese www.dtest.cz/clanek-3511/predzalobni-vyzva.

Jestliže ale pochybila společnost Zásilkovna během doručování, pak nebyla její služba poskytnuta nebo nebyla poskytnuta ve sjednané kvalitě a je vhodné uplatnit reklamaci. Při uplatnění reklamace může spotřebitel žádat řádné poskytnutí služby, přiměřenou slevu, případně může od smlouvy odstoupit, pokud vadné plnění ze strany podnikatele bylo podstatným porušením smlouvy (pokud se dá předpokládat, že by spotřebitel smlouvu neuzavřel, věděl-li by o porušení smlouvy).

Více informací k reklamaci u společnosti Zásilkovna s.r.o. nalezne spotřebitel zde: https://www.zasilkovna.cz/reklamace.

Stížnost je možné směřovat i přímo ke společnosti prostřednictvím kontaktního formuláře (dostupného zde: https://www.zasilkovna.cz/kontaktni-formular).

Nepodaří-li se spor vyřešit smírnou cestou, má spotřebitel možnost obrátit se na mimosoudní řešení spotřebitelských sporů při Českém telekomunikačním úřadu. Tato služba je zpoplatněná 200 Kč (pokud se spor týká peněžitého plnění, je poplatek 4 % z této částky, avšak nejméně 200 Kč). Více informací může spotřebitel nalézt zde: https://ctu.gov.cz/resene-spory-ctu. Kontakty na Český telekomunikační úřad je možné nalézt zde: https://ctu.gov.cz/kontakt.

2.10.2025 12:18, před měsícem

5.11.2025 11:59, před 24 dny