BILLA, spol. s r. o.

Úspěšnost případů

21.3 %
Počet procent vyřešených stížností v rámci služby VašeStížnosti.cz (96 z 451)

Uvedená procenta vychází z 18 hodnocení od spotřebitelů help

#84090Neoprávněně namarkovaná položka na účtence

1 den 6 hodin

26.11.2025, před 4 dny

Jiří Křenek

včera, 25.11.2025, jsem nakoupil zboží u BILLA, SPOL. S R.O., FIL. HRANICE NA MORAVÉ a bohužel až po návratu domů jsem zjistil, že mi pokladní neoprávněně naúčtovala mezi ostatní položky nákupu i položku, kterou jsem 100% nekoupil - jedná se o KAŠTANY JEDLÉ Kč 110,90. O takovéto položce nákupu mi není nic známo. Jediné vysvětlení je, že si pokladní chce takto přilepšit ke svému platu a položku Kaštany JEDLÉ mi do účtenky úmyslně zahrnula. Trochu mě zarazila celková výše nákupu Kč 526,88, ale kvůli frontě jsem nechal kontrolu nákupu porovnáním s účtenkou až na doma.
I tak se ale vydám do Hranic do Billy stížnost řešit s vedoucí obchodu, aby si pokladní nemyslela, že jí takovéto poškozování spotřebitele může lehce procházet.

N 0,584 kg (V) x 189,90 kč /kg 0,002 kg (PT) KAŠTANY JEDLÉ B 110,90 Kč - neoprávněně namarkovaná položka

Vrácení peněz, upozornění pokladní na poškozování spotřebitele

27.11.2025 11:33, před 3 dny

Spotřebitelům vždy doporučujeme, aby si účtenky kontrolovali co nejdříve po zaplacení, nejlépe ihned, aby předešli podobným problémům.

Pokud prodávající naúčtoval spotřebiteli zboží navíc, které si spotřebitel nezakoupil, má spotřebitel právo žádat po prodávajícím vydání bezdůvodného obohacení (ve smyslu § 2991 a násl. občanského zákoníku). Spotřebitel může svůj nárok prokázat např. svědeckou výpovědí nebo kamerovým záznamem, je-li takový záznam v prodejně pořizován.

Kdo se bezdůvodně obohatil, je povinen získaný majetkový prospěch vrátit ochuzenému bezprostředně po výzvě. Pokud tak neučiní, ocitá se v prodlení.

Vznikla-li na straně prodávajícího povinnost vrátit peníze, musí tak učinit stejnou formou, jakou bylo zboží zaplaceno. Jiným způsobem - např. voucherem apod. pouze po výslovném souhlasu spotřebitele.

Také je stížnost možné směřovat přímo na společnost Billa prostřednictvím e-mailu info@billa.cz nebo na telefonním čísle 800 153 976.

27.11.2025 11:39, před 3 dny

Vážený zákazníku, děkujeme za Váš podnět. Dovolujeme si Vám sdělit, že všechny stížnosti zákazníků společnosti BILLA, spol. s r.o. zpracovává Infolinka, na kterou se můžete kdykoliv s důvěrou obrátit prostřednictvím e-mailu info@billa.cz nebo ve všedních dnech v čase 8:00 - 18:00 na telefonním čísle 800 153 976. S pozdravem BILLA, spol. s r.o.