3B INVEST a.s.

Úspěšnost případů

0 %
Počet procent vyřešených stížností v rámci služby VašeStížnosti.cz (0 z 1)

#8588REKLAMACE POBYTU-BEZ REAKCE

04.12.2015, před 10 lety

Kateřina Špačková

NÍŽE JE UVEDEN TEXT ADRESOVANÝ SLEVOVÉMU PORTÁLU BEZPROSTŘEDNĚ PO ČÁSTEČNĚ REALIZOVANÉM POBYTU
zakoupily jsme voucher : NAK00016prqfgcmv na pobyt v Hotelu Bezruč, který jsme, po rezervaci v hotelu objednali v termínu 13.9.-15.9. a 13.9., v neděli, nastoupily k pobytu.

Nechci se vyjadřovat ke kvalitě ubytování ani stravy, nejedná se o předmět stížnosti, s jistou omšelostí hotelu, vybavením pokoje a stravou, v duchu závodní jídelny jsme počítaly a jednalo se nám zejména o klidnou základnu pro turistiku. S čím jsme ale nepočítaly, to bylo množství (těžko říci kolik, ale ubytování byli na dvou podlažích) zahraničních dělníku (Poláci, Slováci, zřejmě Rumuni, zřejmě slovensky hovoříci Romové a i několik drobných snědých mužů, hovořících anglicky, kteří snad ani nebyli dělníky...), kteří, jak jsem po chvíli zjistili, jsou v hotelu ubytování, coby v ubytovně (slouží jim jedno ze dvou křídel hotelu). Že je část hotelu skutečně pronajata jako ubytovna bylo zjevné, personál nám tuto skutečnost potvrdil.
Ihned po příjezdu jsme se střetávaly s poměrně velkým množstvím můžů, kteří na nás, na doslova každém kroku nejen civěli, oslovovali nás, mezi sebou konverzovali, hledíce na nás a dobře se bavili. Pánové byli všude, na schodištích, ve stupní hale, před hotelem. V celém hotelu páchly cigarety a s postupujícím odpolednem přibývalo mužů, jež byli zřetelně podnapilí. V podvečer jsme chtěly jít na vycházku pár kilometrů do lesa, což jsme si krátce po vstupu do lesa rozmyslely a vrátili se, protože jsme se necítily bezpečně (s ohledem na roztroušené muže v okolí hotelu, chovající se výše popsaným způsobem). Ve večerních hodinách byl v celém hotelu a zejména vstupní hale  a na schodišti kravál srovnatelný s kraválem v restauračním zařízení nejnižší cenové skupiny při přenosu fotbalu. Při večerní cestě na recepci pro minerálku jsem se v prvním patře, kde je bar a restaurace, doslova musela proplést mezi  muži postávajícími na patře a schodišti, kteří kouřili a byli podnapilí.
Podotýkám, že jsme pobyt využily s dcerou a snad omluvná poznámka paní recepční, že do hotelu jezdí vesměs důchodkyně a chlapi dlouho neviděli pohledné ženské nás rozhodně neuklidnila.
Odpoledne a večer byly skutečně velmi nepříjemné  a druhý den jsme hotel opustily a ubytovaly se jinde (pokud bychom byly autem, odjely jsme obratem).

Pobyt v hotelu byl pro nás velmi nepříjemný zážitek, nic podobného jsem nikde nezažila a domnívám se, že majité hotelu zcela vědomě prodávají něco, co neexistuje , protože, aktuálně je hotel skutečně primárně ubytovnou. To, jak to v hotelu v praxi vypadá nevykompenzuje žádná masáž, pod nálepkou "wellnes", protože v ubytovně gastarbeiterů, kde čpí jimi připravované pokrmy na společných kuchyňkách a zejména cigarety a samozřejmě  chování, jež jsem uvedla výše se nejen necítíte příjemně, ale - a zejména ani bezpečně.

Tímto nákup reklamuji.
Mgr. Kateřina Špačková

vzhledem ke skutečnostem, které jsem ve své stížnosti uvedla se domnívám, že panem řditelem nabídnutých 1000,- Kč jako "kompemzace" není kompenzací (, náhrada, vzájemné vyrovnání, odškodnění -viz. slovník) ale pouhým vrácením poloviny částky za služby, které jsme si předplatily (koupí zájezdu skrze Váš portál) a nevyužily. Kompenzací v tomto kontextu by bylo jednak navrácení částky v plné výši, protože majitel nedodal služby jaké uváděl a druhak potom skutečná kompenzace, za hodiny strávené v hotelu, kde odpovědí na stížnost byla rada personálu, ať se nezapomeneme zamknout.
Pobyt chci reklamovat v plném rozsahu, navíc nám vznikly v souvislosti s nemožností strávit v hotelu další noc náklady na náhradní ubytování.

Mgr. Kateřina Špačková

9.12.2015 12:10, před 10 lety

Jestliže dovolená neprobíhá tak, jak by měla, a rozchází se ujištění nebo očekávání zákazníka s realitou, má zákazník právo na nápravu. Nároky spotřebitele se liší podle závažnosti nedostatků a možnosti jejich odstranění. Odstranitelné nedostatky by se měly řešit přímo na místě ve lhůtě určené spotřebitelem. U vad, se kterými se toho moc nenadělá, zbývá pouze právo na finanční kompenzaci. Sleva přichází do úvahy za situace, kdy typicky není možné vadu odstranit nebo už na to není čas. K reklamaci musí být doloženy podklady, které prokazují výše uvedené. Fotografie či video obecně spadají mezi důkazní prostředky.

Vodítkem k výši slevy může být frankfurtská tabulka slev, podle které rozhodují zejména německé soudy. Uvádí se v ní často řešené druhy nedostatků a jim odpovídající výše slev, které soudy zákazníkům přiznávají. Spotřebitel si může stáhnout užitečné dokumenty na tomto odkazu: http://www.dtest.cz/clanek-3723/jak-spravne-reklamovat-vady-zajezdu.

Pokud již byla spotřebitelce kompenzace nabídnuta a a spotřebitelka s její výší nesouhlasí, může spor dále řešit v soudním řízení.

11.3.2016 16:07, před 9 lety