AURES Holdings a.s.

Úspěšnost případů

65.3 %
Počet procent vyřešených stížností v rámci služby VašeStížnosti.cz (515 z 789)

Uvedená procenta vychází z 232 hodnocení od spotřebitelů help

#86043Nekalá praktika při prodeji i sjednání pojistky přes vyslovne odmítnutí

08.06.2026, před 3 měsíci

Michal Sokola

Před dvěma měsíci jsem v AAA jihlava koupi A6C7 allroad, bylo mi tvrzeno, jak je auto v pořádku a jen je třeba udělat geometrii, při podpisu kupní smlouvy jsem výslovně 3x odmítl carlife, který mi byl i přes to zřízen a smlouva přišla o měsíc později, ke kupní smlouvě jako lajn, jsem nevěděl že mám dostat předávací protokol, ten mi byl zaslán na email až druhý den. U podepisování smlouvy to byl takový fofr a nátlak, že mi byl rychle podstrčen tablet s okénkem na podpis. Po 3 týdnech se auto pokazilo, tekla převodovka stronic m a tak po mě chtěli k podání reklamace servisní protokol, dobrá zaplatil jsem ho věnoval tomu čas a podla na pobočce reklamaci se servisním protokolem na opravu za 100tisic a za 2 dny jsem měl dopis doma se zamítnuto reklamaci, chtěl jsem vrátit peníze za carlife jako kompenzaci a žezbytek si domlatim, které jsou z ceny vozu a bylo mi tvrzeno, že je to dárek ale přitom na smlouvě u pojistky je o 20700 kupní cena vozu méně. Nic není zadarmo. Řešil jsem to dál a bylo mi tvrzeno, jak mám ofotit reklamační protokol a zaslat hi na email se svým vyjádřením a že se mi někdo ozve, nikdo se neozval a já už ztrácím sílu. Mimo jiné na autě je dalších X vad, třeba jako ulomena servisní měrka oleje v motoru...celkem zásadní věc a hádám že skrytá vada. Každopádně jsem zoufalý, vůz stal docela dost a přes jejich ujišťovani a sliby jak mi když tak vyjdou vstříc, vše skončilo jakmile jsem auto zaplatit. Už jen ten carlife mi přijde jako trestný čin použití meho podpisu na pojistku kterou jsem 3x odmítl.

Audi A6C7 allroad 2013

Rád bych aby mi bylo alespoň vráceno z ceny vozu za ten carlife, abych mohl v klidu spát a mít to vyřešené s tím že si zbytek doplatím že svého. 100tisic bude stát oprava stronic převodovky, dalších X tisíc měrka, čidlo otáček, blinkr v zrcátku. Ale aspoň ať se AAA k tomuhle postaví čelem, nechci vrátit vůz, ale požaduji kompenzaci v hodnotě toho carlife

11.6.2026 11:54, před 3 měsíci

Uplatní-li spotřebitel reklamaci v průběhu jednoho roku od převzetí věci, má se za to, že věc byla vadná již při převzetí (viz § 2161 odst. 5 zákona č. 89/2012 Sb., občanský zákoník). Důkaz opaku provádí prodávající, pokud reklamaci zamítá. Odůvodnění zamítnutí reklamace by se tedy mělo vztahovat k prokázání skutečnosti, že věc nebyla vadná při převzetí, a také se musí vztahovat k vytýkané vadě. Vzhledem k síle domněnky nepovažujeme za prokázání opaku pouhé obecné tvrzení, ale ideálně prokázání opaku odborným, nejlépe znaleckým posudkem.

Pokud prodávající reklamaci zamítne a písemně odůvodní, ale spotřebiteli důvody zamítnutí nepřijdou příliš přiléhavé na tuto situaci, může se spotřebitel ještě před zahájením sporu obrátit na soudního znalce pro vypracování znaleckého posudku, kterým poté bude rozporovat odůvodnění zamítnuté reklamace. Vyjde-li posudek ve prospěch spotřebitele, je nutné se opět obrátit na prodejce (nejlépe formou doporučeného dopisu s dodejkou) s odstoupením od smlouvy z důvodu nevyřízení reklamace včas a řádně, což prokazuje právě přiložený posudek znalce. Cenu posudku lze oprávněně požadovat jako účelně vynaložený náklad spojený s reklamací (viz rozhodnutí Krajského soudu v Hradci Králové sp. zn. 19 Co 470/2005). Seznam znalců je k dispozici na internetové stránce Ministerstva spravedlnosti ČR msp.gov.cz nebo na www.dtest.cz/soudni-znalci.

Při koupi ojetého vozidla rovněž platí, že spotřebitel nemůže reklamovat zboží pro vady odpovídající míře používání nebo opotřebení, kterou věc měla při převzetí kupujícím podle § 2167 odst. 2 zákona č. 89/2012 Sb., občanský zákoník. Ale i v tomto případě musí vozidlo vykazovat takové vlastnosti, které si smluvní strany sjednaly.

U ojetých automobilů hraje velkou roli při posuzování odpovědnosti za vady obsah smlouvy. Prodávající totiž neodpovídá za vady, na které kupujícího před uzavřením smlouvy prokazatelně upozornil. Práva z vadného plnění se také nevztahují na vady, které odpovídají opotřebení automobilu vzhledem k jeho stáří či míře používání předchozím vlastníkem. Nelze však do smlouvy uvést velký výčet vad, kterými by snad vozidlo mohlo trpět, a pak tvrdit, že kupující byl na vady upozorněn. Musí se jednat o konkrétní vady a o jejich přítomnosti musí být kupující poučen.

Pokud by se jednalo o skrytou vadu, na kterou nebyl spotřebitel řádně upozorněn, pak by v takovém případě dovození odpovědnosti za vadu bylo možné.

Protože autobazar reklamaci zamítl jako neoprávněnou, doporučujeme obrátit se na advokáta, který by mohl uzavřenou smlouvu prostudovat a zaslat autobazaru výzvu, v níž bude rozporovat vyřízení reklamace. Seznam advokátů je dostupný na stránkách www.dtest.cz/advokati.

Nyní stížnost přeřazujeme na společnost, aby se k ní mohla vyjádřit.

24.7.2026 13:27, před měsícem

mrzí mne, že jste nebyl spokojen. Po opětovném prověření záležitosti však společnost trvá na původním výsledku reklamace. Z naší strany již není nic dalšího k doplnění.
S pozdravem Jitka Míková, AAA AUTO

26.8.2026 15:28, před 16 dny

27.8.2026 08:33, před 15 dny

Michal Sokola

Jelikož i přes zjevné podvody a nekalé praktiky u AAA Auto se nic nezměnilo a postoj i tak je zády otočený. Kdy je zjevné, že jejich praktiky nejsou podle zákona a už jen lež o carlife a použití podpisu kupujícího, přes výslovné odmítnutí, jde o podvod. Tudíž jsem se rozhodl, že celou věc předám právnímu zástupci p. Sochorovi v Třebíči a pak doufám, že se tahle věc dostane i do medíí, na internetu( třeba právě na facebooku, zkušenosti s AAA a podobně, jsou vidět stovky nelí několik tisíc nespokojených zákazníků s nekalými praktikami. Jako koupit si auto za docela dost peněz a 3 týdny po koupi odejde převodovka a vy zamítnete reklamaci, kdy jste ani předávaci protokol nedali při podpisu smlouvy, ale poslali až druhý den na email. A jinak u podpisu seděl i můj kamrád, takže mám svědka, že jsem třeba carlife 3x výslovně odmítl, ty peníze nejsou vaše, ale moje a vy jste mě o ně okradly. Takže kontaktuji příští tyden p. Soochora a pak už budu doufat, že se spoustu lidí podívá, jak jednáte se zákazníkem i přes to to budu publikovat kde se bude dat

28.8.2026 10:46, před 14 dny

Děkujeme spotřebiteli za poskytnuté vyjádření.

S ohledem na výše uvedená vyjádření stran se domníváme, že smírné řešení sporu není možné. Z tohoto důvodu jsme nuceni stížnost uzavřít bez dosažení dohody stran.