Callcentrum zdraví s.r.o.

Úspěšnost případů

0 %
Počet procent vyřešených stížností v rámci služby VašeStížnosti.cz (0 z 7)

#11231Nekalé obchodní praktiky společnosti Callcentrum zdraví, s.r.o.

5 měsíců 8 dnů 10 hodin

21.06.2016, před 10 lety

Jana Kocerová

Dobrý den, chtěla bych podat stížnost na nekalé obchodní praktiky společnosti Call centrum zdraví, s.r.o. Volají co půl hodiny, pokaždé z jiného tel. čísla i o víkendu. Říkají, že jsem byla vybrána a mají pro mě dentální balíček v hodnotě 2000 Kč ZDARMA. Znají mou adresu, na kterou mi chtějí balíček zaslat. Ptají se na zdravotní pojišťovnu. Volají asi ze třiceti různých čísel a když si číslo zablokuji, tak zavolají z dalšího nového. Důrazně jsem jim řekla, že si nepřeji být kontaktována a že o jejich služby nemám zájem. Volání však stále přetrvává.

Děkuji za pomoc.

dentální balíček

Prosím o vymazání mého telefonického kontaktu z databáze.
Děkuji

23.6.2016 14:15, před 10 lety

Zpracování osobních údajů v marketingových databázích za účelem nabízení výrobků nebo služeb není samo o sobě zakázanou obchodní praktikou. Zpracovatelé těchto údajů se však musí řídit zákonem o ochraně osobních údajů.

§ 5 odst. 5 tohoto zákona stanoví, že provádí-li správce nebo zpracovatel zpracování osobních údajů za účelem nabízení obchodu nebo služeb subjektu údajů, lze pro tento účel použít jméno, příjmení a adresu subjektu údajů, pokud tyto údaje byly získány z veřejného seznamu nebo v souvislosti se svojí činností jakožto správce nebo zpracovatele. Správce nebo zpracovatel však nesmí uvedené údaje dále zpracovávat, pokud s tím subjekt údajů vyslovil nesouhlas. Nesouhlas se zpracováním je nutné vyjádřit písemně. Bez souhlasu subjektu údajů nelze k uvedeným údajům přiřazovat další osobní údaje.

Nesouhlas se zpracováním osobních údajů je tedy potřeba zaslat společnosti v písemné formě, nejlépe doporučeným dopisem s dodejkou. K formulaci dopisu je možné využít tento volně dostupný vzor: https://www.dtest.cz/clanek-777/zadost-o-odstraneni-osobnich-udaju-z-databaze.

Dle obchodního rejstříku je adresa sídla Callcentra zdraví: Praha - Nusle, U družstva Ideál 1093/14, PSČ 140 00.

29.11.2016 22:56, před 9 lety