Společnost


ČSOB Pojišťovna, a. s., člen holdingu ČSOB

Počet nahlášených stížností:28
Z toho za letošní rok:2
Stále v řešení:2
Zobrazit všechny stížnosti na společnost

Hodnocení spokojenosti

40%
60%
Toto skore je založeno na 5 stížnostech.

#12039Neplnění pojistného plnění - čsob pojišťovna pojistná smlouva č. 6130512583

Stav stížnosti

uzavřeno

Celková doba trvání

4 měsíce 9 dnů 12 hodin

Detail stížnosti

Publikováno
23.08.2016, před 8 lety

Karolina Kozáková

Znění stížnosti

Dovoluji si Vás kontaktovat z důvodu neproplacení plné náhrady za škodu na majetku po vodovodní škodě - havárie na vodovodním a topném systému v mém bytě U Stírky 2036, Praha 8.
Dne 2.12.2015 jsem uzavřela s ČSOB pojišťovnou pojistnou smlouvu č. 6130512583 na produkt Náš domov ve variantě Standard pro nemovitost ve výši 3.690 830,- Kč a domácnost ve variantě Premiant ve výši 2.500 000,-Kč, celkové roční pojistné činí 14.864 Kč.
Dne 31.3.2016 jsem nahlásila pojistnou událost – havárie na vodovodním a topném systému /topení v podlaze/, kde voda unikala nejen do prostor bytu, ale i do společných prostor domu a do bytu sousedů.
Ihned jsem kontaktovala pojišťovnu, aby provedla místní šetření a instalatéra , který provedl sondáže. Bohužel se jednalo o mnohočetné praskliny na rozvodu topení a vody v koupelnách mezonetového bytu. Po opravě koupelny v prvním patře se stále objevovaly mokré skvrny ve společných prostorách domu, proto se provedla sondáž ještě v koupelně v přízemí bytu. Bohužel i zde byly nalezeny trhliny na potrubí a museli být otevřeny stoupačky a oprava odpadu pod sprchovým koutem. Tedy následovala i rekonstrukce koupelny v přízemí mého bytu – nové obklady, izolace atd.

Koupelny jsem měla 4 roky po rekonstrukci obložené skleněnou mozaikou z Itálie, proto i nyní jsem objednala obklady ve stejné hodnotě. Dohledala jsem faktury na původní materiál, které též zasílám. Celkové náklady na rekonstrukci havárie byly cca 450 000,- Kč. Bohužel, pojišťovna neplní škodu v plné výši a dle vedení likvidací je důvod neplnění v plné výši, že se jednalo o skrytou vadu.


S tímto nemohu souhlasit, neboť pojištění musí plnit i v případě, že se dle znalce jednalo o skrytou vadu. Znalecký posudek se nechal vypracovat z důvodu nově koupené nemovitosti a tedy i varianty , že se budeme muset soudit s předchozím majitelem. Ve znaleckém posudku byl stanoven i rozsah škod a doporučené opravy.


Po celou dobu rekonstrukce nás navštěvoval technik ČSOB pan Š., který nás ujišťoval, že nebude problém s pojistným plněním vzhledem k rozsahu pojistné smlouvy. A dle jeho názoru se jednalo o totální škodu na koupelnách a je nutná celková rekonstrukce.


Svůj nárok na pojistné plnění v plné výši opírám o výši pojistných limitů a dále o nutnost provést tyto práce z důvodu opravy na rozvodech, které jsou součástí mého bytu nikoliv společných prostor domu. Tedy je zřejmé, že by se tato škoda měla plnit nejen z pojištění nemovitosti, ale i z pojištění domácnosti. Škody, které mi vznikly na majetku jsou účelně vynaložené zachraňovací náklady, které odvrátily další škody na majetku sousedů a ve společných prostorech domu. Pojistitel je povinen nahradit v rámci pojistné smlouvy věci, které se poničily v přímé souvislosti s pojistnou událostí – únik vody, ke kterému prokazatelně došlo a musela být neodkladně provedena rekonstrukce.
Škoda na zdech, obkladech a dlažbě vznikla v souvislosti s odstraňováním havárie, tedy není důvod ke krácení pojistného plnění.


Požadované řešení

Vyplacení pojistného plnění v plné výši


Sdílejte

Zdá se vám, že stížnost obsahuje nevhodný obsah?
VašeStížnosti.cz

Chyba 500
Interní chyba systému