Společnost


AURES Holdings a.s.

Počet nahlášených stížností:666
Z toho za letošní rok:19
Stále v řešení:20
Zobrazit všechny stížnosti na společnost

Hodnocení spokojenosti

45%
55%
Toto skore je založeno na 213 stížnostech.

#13582Odmítnutí reklamace

Stav stížnosti

vyřešeno

Celková doba trvání

2 měsíce 9 dnů 10 hodin

Detail stížnosti

Publikováno
06.12.2016, před 7 lety

Ondřej Kofroň

Znění stížnosti

Dobrý den. Dne 15.10.2016 jsem koupil vůz BMW 530D s automatickou převodovkou za 200 000 Kč v Opavě ve společnosti AAA Auto. Samozřejmě jsem jim dal protiůčtem plně opravený vůz na který nemusí budoucí kupujicí 2 roky sáhnout.

Po týdnu ježdění s novým vozem zkočila převodovka do nouzového režimu, hned jsme s vozem dorazil na diagnostiku, kde byla zjištěna závada na 5 stupni a kód chyby 4F51. Buhužel menší servis nevěděl o jakou chybu přesně jde. Vše vymazali a po 4 dnech znovu ta samá chyba a převodovka v nouzovém řežimu, ihned jsem navštívil další servis a diagnostika ukázala zase stejnou chybu. Neváhal jsem a objednal jsem se do autorizovaného servisu Cartec Olomouc. Dorazil jsem do Cartecu ujali se mého vozu. Technik se mne zeptal kde jsem vůz kupoval, odpověděl jsem že v AAA Auto. Hned začal měřit lak zjistil že vůz byl na dvou místech bouraný. Poté vůz zvedl a zjistil že někdo vyměnil spodní kryt motoru, tudíž tam někdo něco upravoval. Zeptal se mě zda chci udělat podrobnou kontrolu vozu, tak jsem souhlasil. Po 6 hodinách čekání přišlo vyjádření technika že vůž je doslova v hrozném stavu. Diagnostika vyhodila závadu na převodovce 5. stupně dále závadu řídící jednotky, turbodmychadla, váhy vzduchu dále chyba akumulátoru - zkrat na mínus. Zjistil únik oleje z převodovky a turbodmychadla (někdo se v těchto dvou věcech po havárii šťoural) samovolný únik není možny. Cena opravy byla vyčíslena na 230 000 Kč.

Ihned další pracovní den jsem navštívil autobazar kde jsem vůz kupoval. Sepsali jsme protokol o reklamaci ten den byla sobota. Manažer tvrdil že se protokol bude odesílat do Prahy na centrálu. V té době jsem ještě neměl kalkulaci na opravu od BMW. Tu jsem si hned v pondělí vyžádal. BMW ji poslalo v úterý k večeru. Fakturu jsem přivezl do AAA ve středu, kde mi bylo bohužel řečeno že protokol o reklamaci již odeslali (Zřejmě se zalekli vysoké částky a raději vše ihned poslali). Po cca 6 pracovních dnech přišlo rozhodnutí a zamítnutí reklamace. Proto se dožaduji spravedlnosti a vrácení financí. Oprava vozu by převyšovala kupní cenu vozu.


Produkt

BMW 530D , VIN: WBANC71080B636137


Požadované řešení

Žádám o odstoupení od smlouvy a vrácení financí.


Sdílejte

Zdá se vám, že stížnost obsahuje nevhodný obsah?
VašeStížnosti.cz

Chyba 500
Interní chyba systému