Společnost


Electro World s.r.o.

Počet nahlášených stížností:166
Z toho za letošní rok:1
Stále v řešení:2
Zobrazit všechny stížnosti na společnost

Hodnocení spokojenosti

61%
39%
Toto skore je založeno na 62 stížnostech.

#14609Neuznaná reklamace a neodborné servisní vyjádření

Stav stížnosti

vyřešeno

Celková doba trvání

1 měsíc 17 dnů 10 hodin

Detail stížnosti

Publikováno
29.01.2017, před 7 lety

Kristýna Hartošová

Znění stížnosti

Dobrý den,
Dne 7.1. 2017 jsem zakoupila v prodejně Elektroworldu mobilní telefon Sony Xperia X Compact. Dne 8.1.2017 jsem chtěla něco vyfotit a při tom jsem zjistila, že vyfocené fotografie jsou rozmazané, zrnité a po přiblížení jsou detaily rozčtverečkované. Dále pokud jsem si chtěla zobrazit fotografii nahranou výrobcem, tak i ta byla rozmazaná a čekala jsem cca 1 min. než se fotografie zaostřila.

Mobilní telefon jsem tedy chtěla dne 9.1.2017 vrátit, přinesla jsem ho na prodejnu se všemi originálními foliemi i s veškerým příslušenstvím, které u telefonu bylo a v původním obalu. Ale na prodejně mi bylo řečeno, že telefon nemůžu vrátit, protože už byl spuštěn. Tak jsem dala telefon na reklamaci.

Ze servisu Arvanto Bertelsmann mi přišlo vyjádření, že reklamace je oprávněně zamítnuta s popisem opravy, že problémy byly způsobeny ochrannou fólií.
Na to jsem reagovala hned v prodejně Elektroworldu, protože ochranné folie jsem měla při fotografování sundané a na telefon jsem je dala až těsně předtím, než jsem přinesla mobilní telefon do prodejny Elektroworldu.

Na prodejně se chyba s fotoaparátem projevila opět, tak byl mobilní telefon vrácen zpět do stejného reklamačního řízení a z důvodu pro nedůvěru ve výrobek a předchozí neodborné servisní vyjádření bylo požádáno o odstoupení od kupní smlouvy.

Dále jsem telefon odevzdala do reklamačního řízení bez viditelného poškození, což je uvedeno i v reklamačním protokolu pro záruční reklamaci, ale ve vyjádření servisu bylo uvedeno, že vizuální stav přístroje nese známky používání/poškrábaný.
Prozatím čekám na další vyjádření k reklamaci.


Produkt

Sony Xperia X Compact, model F5321


Požadované řešení

Požaduji odstoupení od kupní smlouvy a vrácení peněz.


Sdílejte

Zdá se vám, že stížnost obsahuje nevhodný obsah?
VašeStížnosti.cz

Chyba 500
Interní chyba systému