Společnost


AURES Holdings a.s.

Počet nahlášených stížností:666
Z toho za letošní rok:19
Stále v řešení:20
Zobrazit všechny stížnosti na společnost

Hodnocení spokojenosti

45%
55%
Toto skore je založeno na 213 stížnostech.

#15320Neuznaná reklamace

Stav stížnosti

vyřešeno

Celková doba trvání

1 měsíc 29 dnů 11 hodin

Detail stížnosti

Publikováno
23.03.2017, před 7 lety

Tomáš Hradec

Znění stížnosti

Dne 21.1.2017 jsem ve společnosti Mototechna (AAA Auto) zakoupil zánovní vůz Škoda Octavia III combi (1.2 TSI 77kW, výbava Active, datum první registrace 17.12.2014, najeto 26 605, dle prodejce ve velmi dobrém stavu). Dle předávacího protokolu je pouze karoserie po opravě (dle prodejce i Škoda Auto lakovaný přední nárazník), předchozí opravu laku, poškrábání. Automobil vypadal jako nový a prodejce nás ujišťoval, že je v pořádku, že je to 2 roky staré auto s minimálním nájezdem. Automobil, bohužel již od 25.1.2017 při otočení klíčku v zapalování do pohotovostní polohy sporadicky hlásí "závada ukazatele kontroly pneumatik". Od 25.1.2017 jsme závadu začali řešit s autorizovaným servisem Škoda auto - nejprve přehráli software a vynulovali nastavení (to jsme nulovali několikrát) - ale závada se objevuje (ne vždy, např každou pátou jízdu) stále. Také se občas objevuje na hodinách 0:00 a teprve později se čas nastaví (ale to beru jako drobnou chybku). Automobil také 1x vůbec nenastartoval a napsal - závada brzd, kontaktuje servis - hláška se po 20 minutách změnila na "závada ukazetele kontroly pneumatik" a bylo možné nastartovat a převést auto do servisu. Dle jejich vyjádření byla vybita baterie - nabyly ji. Závada kontroly pneumatik se objevovala znovu-je k tomu fotodokumentace, i techni škoda auto ji viděl. Autoservis požádal o radu centrálu Škoda Auto - dle jejich vyjádření je doporučeno vyměnit autorádio (kde je i palubní počítač). Bohužel není 100% jisté, že tato oprava pomůže a mohla by následovat další oprava.
Dne 13.6.2017 jsem reklamoval výše uvedené, včetně zpráv z autoservisu, několika fakturami za kontroly a přehrání software ale reklamace mi byla zamítnuta s odůvodněním: Kupující byl při koupu seznámen se stavem vozu a s tímto souhlasi. Předmětem reklamace nejsou vady, za které prodávající odpovídá, a proto reklamaci zamítá". Kdybych byl při koupi informován, že se objevuje závada kontroly tlaku pneumatik samozřejmě bych vůz nekoupil. Z reklamačního oddělení mne nikdo nekontaktoval, vůz nikdo nechtěl vidět, pouze byla zamítnuta reklamace - podle mne naprosto bezdůvodně a účelově. Budu rád, pokud nalezneme řešení, Mototechna se prezentuje jako prodej zánovních vozů - bohužel v mém případě je vůz sice zánovní, ale očividně s vadou o které minulý majitel musel vědět.


Produkt

Škoda Octavia III kombi, 1.2 TSI 77kW Active,


Požadované řešení

Žádám opravu - tj.odtranění závady kontroly tlaku pneumatik - a nebo - a to preferuji - odstoupení od smlouvy. K autu mám nulovou důvěru v jeho spolehlivost


Sdílejte

Zdá se vám, že stížnost obsahuje nevhodný obsah?
VašeStížnosti.cz

Chyba 500
Interní chyba systému