Společnost


CZC.cz s.r.o.

Počet nahlášených stížností:654
Z toho za letošní rok:8
Stále v řešení:0
Zobrazit všechny stížnosti na společnost

Hodnocení spokojenosti

73%
27%
Toto skore je založeno na 178 stížnostech.

#1863Poškození neoprávněně nevýhodně uzavřenou reklamací a následnou ignorací

Stav stížnosti

vyřešeno

Celková doba trvání

8 dnů 18 hodin

Detail stížnosti

Publikováno
13.01.2014, před 10 lety

Luboš Ženíšek

Znění stížnosti

Dne 14.6.2012 jsem u společnosti CZC.cz zakoupil myš Logitech G700 v hodnotě 1499kč. Po roce a půl na myši odešly dva mikrospínače v tlačítkách (běžná závada u této myši, cena náhradních dílů +- 10kč za jeden + cena za práci).

Dne 12.11.2013 jsem myš tedy reklamoval a vzhledem k tomu, že v té době stála podstatně více, volil jsem opravu (chtěl jsem se vyhnout očekávaným problémům s výměnou za dražší myš). Nová myš tu dobu stála něco přes 2600kč.

Přesně po měsíci (12.12.2013) mi ale bez jakéhokoliv dotazu přišel dobropis na 1499kč, aniž by se mě někdo ptal, jak chci reklamaci dále řešit (v reklamačním řádu CZC.cz z doby reklamace jasně stálo, že při neodstranitelné závadě o tom rozhoduje zákazník, tedy já – řád mám vytištěný).

Zkontroloval jsem tedy e-shop a zjistil jsem, že myš je stále v prodeji a nebyl tedy žádný důvod mi ji nevyměnit.

Ještě toho dne jsem psal na reklamační oddělení, že nesouhlasím s dobropisem a že chci myš vyměnit. Pro jistotu jsem druhý den (13.12.2013) navštívil plzeňskou pobočku, kde mi vedoucí pobočky osobně slíbil, že mne někdo druhý den nebo nejpozději v pondělí 16.12.2013 bude kontaktovat a věc se vyřeší.

Do pondělí se nikdo neozval. Mezitím jsem se snažil dovolat na číslo reklamačního oddělení 313110020, kde to ale pokaždé zvedl pouze automat s tím, že mám vyčkat a přesně po pěti minutách hovoru mi zavěsil. Takto jsem provolal desítky minut naprosto bez výsledku.

Dne 17.12.2013 jsem se konečně dovolal přes linku stížností 313110029, kde mi vysvětlili, že reklamační oddělení telefony nezvedá, protože řeší osobní reklamace (na co ta linka tedy je?). Nejdříve mi řekli, že s výměnou nebude problém, ale v zápětí mi oznámili, že to není možné, protože už myš nemají!!! A že si mám vyzvednout peníze a koupit si myš novou (a dražší).

Denně jsem stav v e-shopu kontroloval a minimálně do neděle večer myší bylo 5+ (tedy dost), v pondělí už si jistý nejsem, ale dopoledne myslím ještě myši byly.

Od té doby CZC trvá na tom, že je vše s pořádku, že myš nemohli vyměnit, protože jejich dodavatel nemohl dodržet reklamační lhůtu. Dodnes mi nikdo neodpověděl na otázku, proč mi nedali jednu ze skladu, když jich v době reklamace měli dostatek (tedy krom toho, že to pro ně bylo výhodné).

Navrhl jsem CZC 3 možnosti řešení:
- Výměnu za adekvátní náhradu (Logitech G700s za stejnou cenu jako stála G700 v době reklamace)
- Nechat myš opravit a poslat zpátky
- Vrátit myš neopravenou + adekvátní slevu, za kterou bych si ji nechal opravit

CZC ale trvá na tom, že je vše v pořádku a že (krom vrácení peněz) nemám nárok vůbec na nic.

Jejich postupem se cítím poškozený, protože na vrácené peníze nelze myš sehnat. Jen díky jejich neochotě vyměnit myš v době, kdy jich byl dostatek, následné nefunkčnosti reklamační linky a celkovou ignorací, jsem tak přišel o drahou myš bez možnosti náhrady

Pokud by v době reklamace už myš nebyla skladem, řekl bych si, že mám smůlu a peníze přijal. Ale takto se mi to celé jeví pouze jako snaha CZC mne poškodit. Místo aby mi jednoduše myš vyměnili, tak je radši doprodali za vyšší cenu a po mne chtějí, abych si doplatil za plnou cenu.

Také nechápu, proč mi nechtějí vrátit moji myš (i rozbitá má dnes větší cenu než 1499kč).

Já jsem si prostě myš se zárukou 3 roky nekupoval proto, aby o ni za 1,5 roky bez možnosti náhrady přišel (a určitě ne kvůli takové banalitě jako je nefunkční mikrospínač).

Aktuální stav k 13.1.2013 je takový, že nemám ani myš, ani peníze (odmítám je vyzvednout).

Přikládám reklamační protokol + všechnu dosavadní mailovou komunikaci s CZC + vyjádření ČOI.


Produkt

Logitech G700


Požadované řešení

- Výměnu za adekvátní náhradu (Logitech G700s za stejnou cenu jako stála G700 v době reklamace)
- Nechat myš opravit a poslat zpátky
- Vrátit myš neopravenou + adekvátní slevu, za kterou bych si ji nechal opravit


Sdílejte

Zdá se vám, že stížnost obsahuje nevhodný obsah?
VašeStížnosti.cz

Chyba 500
Interní chyba systému