Společnost


Allianz pojišťovna, a.s.

Počet nahlášených stížností:85
Z toho za letošní rok:1
Stále v řešení:1
Zobrazit všechny stížnosti na společnost

Hodnocení spokojenosti

66%
34%
Toto skore je založeno na 3 stížnostech.

#19561Nekomunikace Allianz ve věci škodní události 2017156174

Stav stížnosti

uzavřeno

Celková doba trvání

2 měsíce 14 dnů 7 hodin

Detail stížnosti

Publikováno
28.11.2017, před 6 lety

Antonín Dvořák

Znění stížnosti

Dobrý den, ve věci škodní události 2017156174 se mnou Allianz v dotazu (A) nekomunikuje cca 48 dní a v dotazu (B)15 dní.Konkrétně:

A) na mailový dotaz z 11. 10. 2017 s textem:

Dobrý den,

žádám o vysvětlení, proč chcete plnou moc na jednání s pojišťovnou. Já mám uzavřenou smlouvu s Allianz, s ní vyřizuji plnění.

Dále, proč chcete číslo účtu, když web na hlášení události obsahuje článek, kde jsem zaškrtl zaslat plnění na účet, ze kterého platíme pojistné.

Dvořák

B) na mailový dotaz 13. 11. 2017 s textem:

Dobrý den, děkuji za zaslání kalkulace. Prosím o zodpovězení těchto otázek:



1) Ozdobná lišta nárazníku je v kalkulaci uvedena v ceně 598,15 Kč. Tato cena je z druhovýroby, nikoliv jako originální ND. Originální je v ceně 850,- Kč bez DPH, proč nebyla započítána cena originálního dílu? Pokud nebude akceptována cena 850 Kč, žádám o zaslání webového odkazu na zakoupení originál lišty za 598,15 Kč bez DPH.



2) Při prohlídce vozu bylo zdokumentováno a vyfotografováno utržení "držáku parkpilotu L.Z. vnější". Ta výměna je v 1. položce za 323,46 Kč?





3) Při prohlídce vozu bylo vyfotografováno zlomení plastového levého i pravého držáku zadního nárazníku, kterým se uchytí nárazník ke karoserii vozu a navíc ulomení zlomeného levého držáku i od nárazníku. Svoje fotografie posílám v příloze. Tyto 2 plastové držáky jsou součástí odlitku zadního nárazníku a nelze je tedy demontovat ani přimontovat. Vzhledem k tomu, že se jedná o vůz s prémiovou výbavou Avangarde, nesouhlasil jsem se svařováním (zapsáno v protokolu), ale s výměnou nárazníku. Navíc nárazník považuji za zdeformovaný, neboť nelícuje na střední okrasnou lištu ani levá ani pravá okrasná lišta (fotografie). Před havárií toto neslícování nebylo. Nyní se při umývání vozu o tuto hranu na pravé straně trhá houba. O mém požadavku se mnou nikdo z Allianz před provedením kalkulace nediskutoval, ani nevysvětlil zamítnutí výměny nárazníku. Žádám o informaci, proč nebyla zakalkulována výměna nárazníku. Pokud jste rozhodnuti nekalkulovat výměnu zadního nárazníku, tak je ve vaší kalkulaci oprava svařováním?



5) Je u předního nárazníku zakalkulována:

a) Demontáž a montáž 4 parkovacích senzorů, v jaké položce?

b) Demontáž a montáž 2 ks. mlhovek, v jaké položce?

c) Demontáž a montáž 2 ks. okrasných lišt, v jaké položce?

d) Demontáž a montáž RZ, v jaké položce?



6) Je u zadního nárazníku zakalkulována:

a) Demontáž a montáž 4 parkovacích senzorů, v jaké položce?

b) Demontáž a montáž 3ks. okrasných lišt, v jaké položce?



Dovolím si poznamenat, že jsem pojištěn od roku 1978 a nikdy jsem nezavinil havárii, mám tedy plný bonus. Můj MB naboural při parkování červený vůz a od nehody ujel. Platím si havarijní pojištění se spoluúčastí 1000,- Kč, už tím jsem postižen a navíc mám dojem, že kalkulace neodpovídá tomu, co je uvedeno v zápisu o poškození vozidla.







Antonín Dvořák


Požadované řešení

Navrhuji odpovědět písemně mailem a následně dopisem na dotaz pod označením (A) a (B) během dnešního dne 28. 11. 2017


Sdílejte

Zdá se vám, že stížnost obsahuje nevhodný obsah?
VašeStížnosti.cz

Chyba 500
Interní chyba systému