Společnost


Česká pošta, s.p.

Počet nahlášených stížností:3209
Z toho za letošní rok:36
Stále v řešení:0
Zobrazit všechny stížnosti na společnost

Hodnocení spokojenosti

0%
100%
Toto skore je založeno na 31 stížnostech.

#19868Nedostupnost, neochota

Stav stížnosti

uzavřeno

Celková doba trvání

53 minut 22 sekund

Detail stížnosti

Publikováno
08.12.2017, před 6 lety

Čestmír Zbuzek

Znění stížnosti

Dobrý den,

byl jsem telefonicky kontaktován svou pojišťovnou, že se jimi po dlouhá léta pravidelně odesílaná zásilka na mou adresu vrátila jako nedoručitelná s poznámkou že se adresát odstěhoval. Ve skutečnosti jsem se neodstěhoval a mé kontaktní údaje se nezměnily. Protože mne nedoručení právě této zásilky vystavilo potížím (obsahem byla zelená karta k mému vozu), chtěl jsem se na své poště (Praha 10, Černokostelecká 2020/20) dotázat, co k mylné informaci vedlo a domluvit se, jak tomu propříště zabránit.

Tato má snaha se obrátila v naprosto nečekané martyrium - od pondělí tohoto týdne se zcela marně snažím dovolat na vedoucí doručovatelů výše zmíněné pobočky České pošty. Ve vyhledávací aplikaci na Vaší webové stránce je jako její telefonní číslo uvedeno 954 210 000, to je však ve skutečnosti kontakt na vedoucí přepážek. Zde jsem obdržel telefonní číslo na vedoucí doručovatelů, kde však telefon pouze vyzvání aniž by hovor kdokoli vzal. Od zmíněného pondělka to již bylo několik desítek zbytečných telefonátů, proto jsem se opakovaně obracel i na hlavní kontakt, tedy na vedoucí přepážek. Jejich reakce se měnily podle toho, jaká směna právě byla v zaměstnání, od prosté informace, že" "...tam jsou, musíte volat", přes několikeré převzetí mého telefonního čísla s tím, že zajistí, aby mne vedoucí doručovatelů kontaktovali (což se ovšem nikdy nestalo), až po zvýšený hlas, jímž jsem dostal poměrně zřetelně najevo, že zdržuji.

Rád bych podotkl, že mne naopak zdržuje mnou popsaný přístup pracovníků České pošty. Čas, který jsem strávil zcela zbytečnou vlastní snahou napravit omyl pracovníka České pošty, jsem zcela jistě mohl strávit jiným způsobem. Další čas, strávený sepisováním této stížnosti, již ve srovnání s desítkami zbytečně protelefonovaných minut považuji za bezvýznamný.

Chci zdůraznit (!), že chápu, že může dojít k omylu a tudíž si výslovně nepřeji, aby za něj byl jakýmkoli způsobem postižen doručovatel (!). Dostoupá-li však někdo do vedoucí pozice a hodlá využívat výhod s tím spojených, měl by mít tomu odpovídající přístup a jednání. Což, jak jsem přesvědčen, v tomto konkrétním případě neplatí.


Produkt

Doručování zásilek


Požadované řešení

Bohatě by mi stačilo, aby při kontaktování pobočky České pošty byla alespoň naděje, že se kontakt zdaří. Zatím mne však přístup České pošty o tom nepřesvědčil a při hledání vhodného výrazu pro označení dosavadního přístupu jejích pracovníků mne napadají pouze dvě slova: nezájem a arogance.


Sdílejte

Zdá se vám, že stížnost obsahuje nevhodný obsah?
VašeStížnosti.cz

Chyba 500
Interní chyba systému