Společnost


ENVONA s.r.o.

Počet nahlášených stížností:139
Z toho za letošní rok:0
Stále v řešení:0
Zobrazit všechny stížnosti na společnost

Hodnocení spokojenosti

25%
75%
Toto skore je založeno na 4 stížnostech.

#20366Zneužití zneplatněné plné moci

Stav stížnosti

vyřešeno

Celková doba trvání

27 dnů 7 hodin

Detail stížnosti

Publikováno
28.12.2017, před 6 lety

Jiří Sekereš

Znění stížnosti

- 5. 12. byl otec kontaktován podomní prodejkyní a následně s ním byla sepsána smlouva s funkcí plné moci (pochopitelně byl do podpisu obratně vmanipulován ujištěním, že nejde o nic závazného, jen přihlášku k odběru informací o nejlevnější nabídce)
- 5. a 6. 12. proběhly telefonické rozhovory vedoucí k dohodě o odstoupení, otec byl ujištěn, že k odstoupení dojde, ale pro jistotu nechť zašle písemnou odhlášku
- 7. 12. odesláno zrušení smlouvy
- 8. 12. SMS potvrzení od České pošty, že dopis byl doručen adresátovi

- 12. 12. (dopis nám dorazil zřejmě 13. nebo 14.) potvrzuje Envona písemně, že jí 12. 12. dorazilo naše zrušení smlouvy a milostivě nám vyhovuje jménem jednatele Keperta

- 27. 12. společnost Centropol otce žádá telefonicky o potvrzení smlouvy o dodávkách elektrické energie a zemního plynu, která byla sjednána na otcovo jméno společností Envona na základě plné moci, a to dne 11. 12. 2017. Pokud o smlouvu nemáme zájem, nechť toto oznámíme písemně formulářem, který je ke stažení na stránkách Centropolu.

Soudíme nyní, že otcova plná moc byla použita společností Envona vědomě i přes jeho výslovný zákaz. Argument, že žádost o zrušení plné moci Envoně dorazila až 12. 12. 2017, přestože z dodejky České pošty je zřejmé, že k tomu došlo již 8. 12. 2017, bude pravděpodobně lživý, což by znamenalo, že smlouva sepsaná 11. 12. 2017 otcovým jménem byla sepsána nezákonně.

Obáváme se, že i přes vše výše zmíněné se společnost Envona bude snažit uplatnit sankci uvedenou v původní smlouvě, na základě které může požadovat 3000,- Kč v případě odmítnutí nabídky "výherce výběrového řízení" - zde výše zmíněný Centropol - naší domácností.


Produkt

"přihláška" - rámcová smlouva a plná moc k provedení "výběrového řízení" a sepsání smlouvy s výhercem výb. říz. - dodavatelem energií


Požadované řešení

Zrušit veškeré právní závazky mezi naší rodinou, podvodnou společností Envona a samozřejmě také společností Centropol, o jejíž služby jsme nikdy zájem neprojevili a nemáme jej ani nyní.
Exemplární potrestání společnosti Envona za zneužití zneplatněné plné moci.


Sdílejte

Zdá se vám, že stížnost obsahuje nevhodný obsah?
VašeStížnosti.cz

Chyba 500
Interní chyba systému