Společnost


ENVONA s.r.o.

Počet nahlášených stížností:139
Z toho za letošní rok:0
Stále v řešení:0
Zobrazit všechny stížnosti na společnost

Hodnocení spokojenosti

25%
75%
Toto skore je založeno na 4 stížnostech.

#23702Podvodné jednání, Neoprávněně naúčtovaný poplatek

Stav stížnosti

uzavřeno

Celková doba trvání

2 měsíce 7 dnů

Detail stížnosti

Publikováno
21.05.2018, před 6 lety

Václav Morávek

Znění stížnosti

Dobrý den.
Dne 26.06.2017 navštívil babičku podomní obchodník, který vystupoval jménem ERÚ s tím, že provádí kontrolu cen energií. Opsal si stav elektroměrů a současně od babičky vylákal podpis, když uvedl, že její podpis potřebuje, aby úřad mohl ceny porovnat.
Babička, a posléze i já telefonicky, jsme byli ubezpečeni, že se v žádném případě nejedná o změnu dodavatele plynu nebo elektřiny, ale jedná se pouze o kontrolu vykonávanou ERÚ jejímž účelem je zajistit, zda dodavatelé neporušují energetický zákon.
Současně tento podomní obchodník přislíbil, že o výsledku tohoto porovnání cen energií a výsledku, zda dodavatel dodržuje energetický zákon, budeme vyrozuměni. Zástupce „regulačního úřadu“ babičku opakovaně ubezpečil, že se v žádném případě nejedná o změně dodavatele energií. Navíc jsme pána opakovaně a výslovně upozornili, že smlouvu o dodávkách energií máme uzavřenou a změnu dodavatele si rozhodně nepřejeme.
Namísto informace o cenách energií a jejich srovnání jsme však zjistili, že podomní obchodník vylákal od babičky podpis na plnou moc k zastupování, a to ve prospěch fy. ENVONA s.r.o., zastoupené jednatelem Janem Kepertem.
Dne 17.01.2018 byla babičce doručena Smlouva o sdružených službách dodávky elektřiny a plynu, kterou zaslala fa. Maxim Energy. Tato smlouva byla podepsána v Brně dne 15.12.2017 Janem Kepertem (na základě plné moci, která byla vylákána podvodem) a v Praze dne 19.12.2017 podepsána obchodníkem. Kdo za obchodníka vystupuje, není z této smlouvy zřejmé.
Přestože jsme obchodníkovi Maxim Energy dne 29.01.2018 písemně zaslali odstoupení od smlouvy dle § 1829 NOZ, dne 02.02.2018 nám byla doručena písemnost v níž obchodník uvádí, že odstoupení od smlouvy neakceptuje.
Touto cestou Vás žádám o pomoc a radu, jak dále postupovat, abychom docílili ukončení nezákonného smluvního vztahu s Maxim Energy a rovněž ukončení vztahu podvodem získané smlouvy k zastupování firmou Envona.
Současně bych Vás chtěl upozornit na nekalé a podvodné praktiky fy. ENVONA s.r.o.
K 02.05.2018 nám byla doručena výzva, abychom uhradili smluvní pokutu, a to 3 000,- Kč za každou smlouvu (plyn, elektřina).
Děkuji za pomoc
Václav Morávek


Produkt

Dle tvrzení podomního obchodníka mělo jít o kontrolu ERÚ, zda dodavatelé energií neobcházejí energetický zákon.


Požadované řešení

okamžité zrušení podvodně uzavřené smlouvy k zastupování, včetně zrušení smluv uzavřených na základě této podvodně uzavřené smlouvy.


Sdílejte

Zdá se vám, že stížnost obsahuje nevhodný obsah?
VašeStížnosti.cz

Chyba 500
Interní chyba systému