| Počet nahlášených stížností: | 571 |
| Z toho za letošní rok: | 17 |
| Stále v řešení: | 5 |
Tak jako spousta jiných jsem i já naletěl a také jsem přišel o peníze na seznamce "novalaska.online". Po zablokování internetových plateb na kartě,začaly chodit výhružné maily. Profil i členství jsem zrušil jak bylo požadováno a přesto přišlel dopis od údajné právní kanceláře AUER WITTE THIEL z Mnichova,na zaplacení dluhu. Přišel normálně,nikoliv doporučeně (což je pro podvodníky dražší),a to už je podezřelý. Při prozkoumání toho dokumentu a srovnání údajů na netu,jsem zjistil,že oficiální právnická kancelář,má jiné kontaktní údaje (tel,mail,fax). Shoduje se jen adresa.
Na německých spotřebitelských serverech zjistili,že nitky z těchto podobných webů sahají do Polska a hlavně do Ruska a jejich právnici radí,hlavně nic neplatit,protože ty peníze už neuvidíte. Maximálně můžete zažádat ve své bance o vrácení jimi stržených částek.
novalaska.online - VIP členstvi
Aby takovým firmám už někdo zavřel kasu. Hromadně. děkuji
Pokud by společnost hrozila exekucí na údajně dlužnou částku, platí, že případnou exekuci by musel nařídit nejprve soud (inkasní společnosti nemají žádná další oprávnění oproti běžnému věřiteli, nejedná se o exekutora). Bez pravomocného rozhodnutí soudu nemůže být údajně dlužná částka spotřebiteli zabavena.