Společnost


BUSSINESTEL s.r.o.

Počet nahlášených stížností:6
Z toho za letošní rok:0
Stále v řešení:0
Zobrazit všechny stížnosti na společnost

Hodnocení spokojenosti

50%
50%
Toto skore je založeno na 2 stížnostech.

#28802Zamítnutí reklamace z důvodu kapacitně vadné baterie u mobilu

Stav stížnosti

uzavřeno

Celková doba trvání

2 měsíce 3 dny 3 hodiny

Detail stížnosti

Publikováno
12.12.2018, před 5 lety

Vladislav Rajchert

Znění stížnosti

Dobrý den,
V záruční době jsem podal reklamaci na mobil, který se vypnul a přes veškeré snahy jej nešlo zapnout. Mobil byl též měchanicky poškozen (prasklé zadní sklo krytu), což do protokolu bylo řádně uvedeno. Kromě požadavku reklamace, jsem požadoval i nezáruční výměnu zadního skla.
Dnes mi odepsali: "Reklamace neuznána. Závada způsobena kapacitně vadnou baterií. Záruka na kapacitu baterie je 6 měsíců od nákupu telefonu. Servisní středisko doporučuje nákup nové. Pro zachování záruky je třeba volit provedení výměny baterie autorizovaným servisem pro danou značku MT. Vráceno zpět bez opravy. Mimozáruční opravy neprovádíme. Děkujeme za pochopení."
Jelikož si nejsem jist, zda zamítnutí reklamace je oprávněné z výše uvedeného důvodu je oprávněné, a přičemž nerozumím ani skutečnosti, že i přes žádost o nezáruční opravu, nebyla ani baterie ani sklo vyměněno, přestože do protokolu jsem uvedl, že s uhrazením nezáruční opravy nemám problém, prosím o radu. Resp. neprovedení nezáruční opravy nerozumím, když daný mobil byl v rámci reklamace předán do autorizovaného servisu.


Produkt

Neuznaná reklamace z důvodu " kapacitně vadné baterie" a neprovedení nezáruční opravy a výměny baterie.


Požadované řešení

Je výše uvedený důvod prodejce pro neuznání reklamace oprávněný?
V případě, že důvod je oprávněný, mám se řídit pokyny prodejce?
V případě, že mobil dám do autorizovaného servisu dle pokynu prodejce, přičemž se zjistí, že závada mobilu není dána jimi uvedeným důvodem, mohu požadovat uplatnění náhrady nákladů za výměnu baterie v autorizovaném servisu?


Sdílejte

Zdá se vám, že stížnost obsahuje nevhodný obsah?
VašeStížnosti.cz

Chyba 500
Interní chyba systému