Společnost


UNIQA pojišťovna, a.s.

Počet nahlášených stížností:58
Z toho za letošní rok:3
Stále v řešení:0
Zobrazit všechny stížnosti na společnost

#33344Nesouhlas s likvidací pojistné události

Stav stížnosti

uzavřeno

Celková doba trvání

1 měsíc 4 dny

Detail stížnosti

Publikováno
12.06.2019, před 5 lety

Sylvie Foitlová

Znění stížnosti

U společnosti Uniqa a.s. mám uzavřenou pojistnou smlouvu o cestovním pojištění. Během zahraničního pobytu jsem trpěla bolestí zubu, kdy jsem nakonec byla nucena vyhledat lékařskou pomoc. Se zubařem bylo komunikováno tak, aby provedl nejnutnější kroky k utišení bolesti. Tak také udělal, vyčistil zubní kanálky od zánětu a vložil do zubu jednoduchou výplň k dezinfekci a léčbě zubu, aby utišil bolest. Doléčení zubu jsem absolvovala až po příjezdu do ČR. Ve Všeobecných pojistných podmínkách UCZ/Ces/14 v části A, článku 2 odst. 2 písm. c) je uvedeno mezi pojistnými událostmi “ošetření zubním lékařem v důsledku úrazu pojištěného nebo první pomoci pojištěnému, hradí se pouze ošetření k utišení bolesti (jednoduchá výplň nebo extrakce)”. Ve výlukách z pojištění dle článku 4 písm. i) je uvedeno, že: „Pojistitel není povinen poskytnout pojistné plnění v případě odborné zubní péče - plní se pouze při poskytnutí první pomoci v neodkladných bolestivých případech (extrakce, jednoduchá výplň)“.
Zubař tak provedl kroky pouze k utišení bolesti, což je v souladu se Všeobecnými pojistnými podmínkami pojišťovny. Pojišťovna však zamítla uhradit celé ošetření, uhradila pouze asi devítinu, a to za akutní ošetření s nesmyslným odůvodněním, že léčba kořenových kanálků je výlukou z pojištění. V těch však jasně stojí, že jednoduchá výplň-o kterou v tomto případě šlo a ošetření k utišení bolesti, je pojistnou událostí a mám tak nárok na pojistné plnění.
Pojišťovně jsem zaslala odvolání proti jejich rozhodnutí, ovšem opět mě odbyli, a to s odůvodněním, že: "Léčení zánětu zubních kanálků není z cestovního pojištění hrazeno. Toto ošetření není hrazeno ani z veřejného zdravotního pojištění v České republice. Každý občan si jej hradí sám". Po rozpravě se zubařem mi potvrdil, že zahraniční zubní ošetření bylo nezbytné k utišení bolesti a jednalo se o základní proceduru a jednoduchou výplň.


Produkt

Pojistná smlouva o cestovním pojištění


Požadované řešení

Požaduji proplacení celého zubního ošetření, na které mám dle Všeobecných pojistných podmínek nárok.


Sdílejte

Zdá se vám, že stížnost obsahuje nevhodný obsah?
VašeStížnosti.cz

Chyba 500
Interní chyba systému