Společnost


DER Touristik CZ a.s.

Počet nahlášených stížností:220
Z toho za letošní rok:2
Stále v řešení:0
Zobrazit všechny stížnosti na společnost

#36433Reklamace zájezdu Duja Bodrum

Stav stížnosti

uzavřeno

Celková doba trvání

1 měsíc 2 dny 4 hodiny

Detail stížnosti

Publikováno
26.10.2019, před 4 lety

David Bělík

Znění stížnosti

Původní hotel: Armonia Holiday Village
1. změna: Imperial Bodrum od 17. - 21. 9. 2019
2. změna: Duja Borum od 21. - 27. 9. 2019

Vážení,
Rádi bychom touto cestou reklamovali zájezd, který se uskutečnil v termínu 17. – 27. 9. 2019. Jsme skutečně pobouřeni situací, která vznikla a šokováni přístupem delegátky v destinaci.
Při příletu do Bodrumu 17.9. nám delegátka, paní Ivana Prokešová, sdělila, že budeme mít jiný hotel po dobu, než se uvolní náš původní. Jiným Čechům pak řekla, že mohou být rádi, že nebudou spát na letišti a že dostali jiný hotel. Delegátka se ani jednou za vzniklou situaci neomluvila a bez ptaní nás ubytovala v hotelu Imperial Bodrum.
Další den, tedy 18.9., byla schůze s jinou delegátkou, paní Hana Reichová, která nám sdělila, že je možné, že se ani do našeho původního hotelu nepodíváme. Nebyli jsme jediní. Další 2 lidé z Pardubic a menši skupinka 6 lidi z ČR. 19.9. nám od delegátky přišla SMS, že se budeme ZNOVU stěhovat, a sice do hotelu Duja Bodrum, vzdálený cca 18 km od nás. Jako důvod uvedla, že v hotelu Imperial Bodrum bude probíhat rekonstrukce a 21.9. se hotel uzavírá. Obratem jsme ji odepsali, že tento hotel si nepřejeme už kvůli velikosti (471 pokojů), vzdálenosti od moře a špatným recenzím na hotel. Paní delegátka s námi nekomunikovala, nereagovala na SMS, takže jsme ji museli neustále volat, což nás stálo další peníze za mezinárodní hovory.
Naší podmínkou při objednávání zájezdu bylo, že chceme mít pokoj blízko k moři, písčitou pláž a postupné klesání do moře. Hotel Duja byl pravý opak. Nikdy bych si takový hotel neobjednal ani zadarmo. Při příjezdu na hotel Duja Bodrum jsme se zděsili, jak hotel je veliký. Při vstupu na hlavní recepci jsme cítili zápach z kanalizace, stejně jako v restauraci. Foto přikládám v příloze. Dále nás zklamala restaurace, která rozhodně neodpovídala 5* službám. Jídlo bylo jednotvárné, opakující se menu nebylo kvalitní ani chutné. Hotel má 471 pokojů a pouze jednu restauraci. Ta byla tím pádem neustále přeplněná a nebylo příjemné se v ní jakkoli zdržovat. Jistě chápete, že jídlo je na dovolené součást zážitku a toto je naprosto nepřijatelné.

Dále nás zklamala vzdálenost k moři – pěšky cca 12 min nebo přes recepci a výtahem – cca 8 min. To by samo o sobě asi nevadilo, kdybychom si ale nezaplatili malebný hotel přímo na pláži, nikoli betonový kolos bez pohodlného přístupu k moři. Paní delegátka nám při stěhování slibovala písčitou pláž. Ano, písčitá byla... ale byl to navezený písek na kameny, a i vstup do moře byl přes kameny (na což jsme neměli obuv) anebo přes molo po schodech, kde ale byla najednou hloubka 5-6 m. Ani moře nebylo tak čisté jako v předešlém hotelu Imperial Bodrum.
Hotel Duja nesplňoval ani v nejmenším naše požadavky při objednávání zájezdu a představu o dovolené. Jeho velikost, úroveň služeb, vzdálenost k moři a přístup do moře z mola do hloubky, kde chyběla písčitá pláž s pozvolným klesáním do moře. Je absolutně nepřijatelné, že původní hotel, který jsme si zaplatili, jsme nakonec ani neviděli. Pokud byl hotel overbooked, není to naše chyba a v žádném případě to nemůže odnést klient. Tento neprofesionální a nehorázný přístup nebudeme tolerovat a požadujeme vrácení 50% částky z ceny zájezdu. Situace nám způsobila stres a psychickou újmu na dovolené, kam jsme si jeli odpočinout. Jelikož jsme ani nevěděli, kdy a kam nás budou stěhovat, nemohli jsme si ani pořádně vybalit věci na pokoji. Když už taková situace nastane, očekávali bychom profesionální přístup k řešení problému, mnohem více informací a člověka, který nám na místě bude k dispozici a situaci vyřeší k naší spokojenosti. Namísto toho jsme jednali s delegátkou, která byla arogantní, nezajímala se o nás a odmítala věc jakkoli řešit. Dále požadujeme kompenzaci za ztrátu času při stěhování do hotelu vzdáleného 18 km, sbalení věcí, čekání na recepci na převoz, cestu a další 2 hod čekání na recepci na hotelu Duja, než nás vůbec ubytovali.
Nejsme jediní kdo si bude stěžovat. Jak už jsem psal 2 lidé z Pardubic, kteří také podali stížnost. Měli stejný názor na situaci a rěšení celého problému.
Miroslav Vostřel
Dáša Vostřelová
kontakt mobil: 704 182 540

Prosím o urgentní řešení tohoto porušení smlouvy dle § 2537 odst. 1 zákona č. 89/2012 Sb., občanský zákoník; § 13 a § 24 odst. 7 písm. l) zákona č. 634/1992 Sb., o ochraně spotřebitele.


Požadované řešení

Dostal jsem dopisem vyjádření k mé stížnosti. Kterou už brali JAKO REKLAMACI z dovolené... Ale jednalo se o stížnost ., ale reklamaci jsem podal až po příjezdu z dovolené kterou mi nechtějí uznat a jako kompenzaci mi nabídky 1920,- s čím jsem absolutně nesouhlasil a hádám se dál.


Žádáme kompenzaci minimálně 15% z ceny zájezdu na osobu


Sdílejte

Zdá se vám, že stížnost obsahuje nevhodný obsah?
VašeStížnosti.cz

Chyba 500
Interní chyba systému