Společnost


be2 S.a.r.l.

Počet nahlášených stížností:2791
Z toho za letošní rok:0
Stále v řešení:0
Zobrazit všechny stížnosti na společnost

Hodnocení spokojenosti

71%
29%
Toto skore je založeno na 506 stížnostech.

#37568Neoprávněný poplatek

Stav stížnosti

uzavřeno

Celková doba trvání

3 měsíce 19 dnů 21 hodin

Detail stížnosti

Publikováno
02.12.2019, před 4 lety

Andras Szinek

Znění stížnosti

Dobry vecer,

chtel bych podat steznost na spolecnst be2.
zacatkem srpna som se zaregistroval na jejich webovych strankach a zaplatil jednorazovy poplatek za vyzskouseni jednomesicni clenstvi. Nicmene po uplnuti tohh mesice mi psali z banky ze be2 se snazil vzit poplatek 2500 korun ale vzhledem nato ze mam zamitnuty jakekoliv internetovou platbu tak banka to automaticky zablokovala.

zacali mi chodit emailu v ktere mi psali at tu castku zaplatim, nicmene ja som chtel vyzkouset be2 pouze na mesic. Na 2 vyhrozujuic email som im napsal abych zjistil co tyhle emialy znamenaji vzhledem nato ze to bylo doccela podezrele, nicmene mi nikdo neodpovedel co mi prislo este vice podezrele ze se jedna o nejaky podvod (tuhle dobu som stale nebyl vedomi ze to clenstvi automaticky prodluzuji) . Dale som ty emaili ignoroval az kym som cetl recezne o tom portal a jakym stylem se snazi zneuzivat svoje obhcodne podminky . Lide si radi at nic nezaplatim, I kdyz zaplatim tak potom budu posilat dalsi ucet za dalsi obdobi.

pred tydnem som im napsal email znovu s zadosti aby mi zrusili profil a zadal o odstoupeni jakekoliv smlouvy, nicmene odmitajo to udelat s vysvetlenim abych se obratil na nejakou jejich vymahaci spolecnost.


Produkt

.


Požadované řešení

byl bych rad aby mi zrusili profil I jakekoliv nedoplacenou castku.


Sdílejte

Zdá se vám, že stížnost obsahuje nevhodný obsah?
VašeStížnosti.cz

Chyba 500
Interní chyba systému