Společnost


ČESKÝ MINCOVNÍ OBCHOD

Počet nahlášených stížností:74
Z toho za letošní rok:1
Stále v řešení:0
Zobrazit všechny stížnosti na společnost

Hodnocení spokojenosti

46%
54%
Toto skore je založeno na 26 stížnostech.

#4135Nerepektování žádosti o ukončení zasílání reklamních materiálů, neobjednaných zásilek a vymazání osobních údajů z databáze

Stav stížnosti

uzavřeno

Celková doba trvání

7 měsíců 27 dnů

Detail stížnosti

Publikováno
26.08.2014, před 10 lety

Marie Neumannová

Znění stížnosti

Zaslání doporučených dopisů s odmítnutím zasílání a vymazání osobních údajů z databáze.


Produkt

Jde o neustálé obtěžování reklamou a nabídkami se zbožím.


Požadované řešení

Vážení,
dostala jsem se do tenat Český mincovního obchodu. Když jsem odhalila jejich nekalé praktiky, obrátila jsem se k Vám o radu a postupovala podle ní. V březnu jsem požádala o ukončení zasílání neobjednaného zboží, reklamních letáků a taktéž o odstraněné osobních údajů z databáze, viz příloha.
Bohužel Český mincovní obchod nerespektuje moje požadavky a neustále mi posílá jejich reklamní materiály. Na múj dopis mi přišla z Českého mincovního obchodu odpověď, kterou rovněž přikládám, ve které je uvedeno, že není možné odstranit na mou žádost mé osobní údaje proto, že při elektronickém zpracování jsou povinni tyto údaje uchovávat. Ale to jistě odporuje mému zákonnému právu požádat o vymazání mých osobních údajů.
Obracím se k Vám proto znovu o radu. Mám podat podnět Úřadu pro ochranu osobních údajů z důvodu neoprávněného zpracování osobních údajů, popřípadě podnět šíření obtěžující tištěné reklamy živnostenskému úřadu pro obtěžující tištěnou reklamu, popřípadě obrátit se na Českou obchodní inspekci?
Děkuji za odpověď a přeji příjemný den.
Neumannová


Sdílejte

Zdá se vám, že stížnost obsahuje nevhodný obsah?
VašeStížnosti.cz

Chyba 500
Interní chyba systému