Společnost


Centrum aukcí.cz s.r.o.

Počet nahlášených stížností:330
Z toho za letošní rok:0
Stále v řešení:0
Zobrazit všechny stížnosti na společnost

Hodnocení spokojenosti

45%
55%
Toto skore je založeno na 48 stížnostech.

#41680s-dražby - poplatek za registraci 5000 Kč

Stav stížnosti

uzavřeno

Celková doba trvání

6 měsíců 4 dny 21 hodin

Detail stížnosti

Publikováno
23.04.2020, před 4 lety

Jan Sladky

Znění stížnosti

V 28.1.2020 jsem našel zajímavý inzerát na sreality.cz Zaslal jsem dotaz k nemovitosti a bylo mi sděleno, že se mám zaregistrovat na www.s-drazby.cz abych zjistil podrobnější informace. Provedl jsem registraci.

V rámci registrace jsem zřejmě potvrdil Aukční podmínky (nejsem si vědom, že tato část byla stránkou načtena), což jak jsem teď zjistil jsou 4 poměrně rozsáhlé dokumenty. V jednom z nich se píše o registračním poplatku 5.000 Kč.

Nyní po mě společnost Centrum aukcí s.r.o. poměrně agresivně a výhružně požaduje poplatek 5.000 za registraci na jejich webu.

Já to považuji za podvodné jednání, neboť se jednalo o skrytou informaci, zvláště vezmeme-li v úvahu výši poplatku. Nebo alespoň dobře maskovanou informaci. V emailech vám řeknou prakticky vše, jediné co chybí je práve výše poplatku.

Emaily jsou evidentně psané tak aby zdůraznili důležitost registrace, výzva je psaná větším a tučným fontem :"!Registrovat se Pro získání informací k Vámi vybrané nemovitosti"
než zbytek textu, ve kterém je spoustu dalších informací menším textem, ale znovu nic o výši poplatku.

Navíc jsem Výzvu k úhradě obdržel až po téměř 3 měsících tj. bylo mi znemožněno odstoupit od smlouvy. I vzhledem k výši poplatku který je abnormálně vysoký, by výzva mělo být zaslána tak, aby zákazník mohl od smlouvy včas odstoupit.

Doména s-drazby.cz je registrována na firmu Global Investments Worldwide se sídlem v Belize city, což hodně napovída o charakteru podnikání.


Produkt

zaslání informací k dražené nemovitosti


Požadované řešení

neplatit registrační poplatek 5000 Kč


Sdílejte

Zdá se vám, že stížnost obsahuje nevhodný obsah?
VašeStížnosti.cz

Chyba 500
Interní chyba systému