Společnost


Electro World s.r.o.

Počet nahlášených stížností:166
Z toho za letošní rok:1
Stále v řešení:2
Zobrazit všechny stížnosti na společnost

Hodnocení spokojenosti

61%
39%
Toto skore je založeno na 62 stížnostech.

#4481Neuznaná reklamace HDD Verbatim 2TB

Stav stížnosti

uzavřeno

Celková doba trvání

11 měsíců 20 dnů

Detail stížnosti

Publikováno
29.09.2014, před 9 lety

Tomáš Měkýš

Znění stížnosti

Dobrý den,

obracím se na Vás se svou žádostí o pomoc při řešení neuznané reklamace.

Dne 22.9.2014 jsem na pobočce Electro Worldu OC Olympia v Brně (zde i zakoupeno) reklamoval externí hard disk Verbatim HDV32TBBLK 2TB z důvodu nefunkčnosti (HDD se nenačetl a vydával divné zvuky). Reklamační technik zboží zkontroloval a převzal do reklamačního řízení (číslo reklamace: 0200 1028025).

Dne 29.9.2014 jsem byl obeznámen se zamítnutím reklamace z důvodu porušení záruční plomby. Toto bylo stanovisko Electro Worldu. Když jsem žádal důkaz porušení této záruční plomby, bylo mi sděleno, že žádný takový důkaz není, resp. takovým důkazem nedisponují. Rozhodl jsem se tedy zavolat do záručního servisu a zjistit důvod zamítnutí mé reklamace sám. Zde mi bylo sděleno, že by se na těle HDD měla nacházet nálepka, která když se poruší, tak zaniká nárok na reklamaci. Nálepku jsem našel (byla viditelná a na exponovaném místě) na spodní straně a opravdu byla poškozená. Nicméně při přebírání výrobku byla "plomba" - nálepka v pořádku, neboť v reklamačním protokolu není o porušené "plombě" žádná zmínka, doslova reklamační technik uvádí: "POUZIVANE, OHMATANE, SKRABANCE".

Rozporoval jsem tedy nález servisního technika s reklamačním oddělením a poté i s vedoucím prodejny. Vedoucí prodejny mě však "zvesela" odkázal na občanský soud. Chování tohoto zaměstnance je pro mne zarážející a dokonale mě odradilo už jen od myšlenky něco v Electro worldu znova nakoupit.

Velmi uvažuji, že doporučení vedoucího prodejny Electro world OC Olympia využiji a svých práv se budu domáhat v občanském soudním řízením. Rovněž uvažuji o podání stížnosti na průběh reklamačního řízení k rukám ČOI.

Možnost dořešit reklamaci skrz tuto službu považuji za poslední mimosoudní možnost řešení mého sporu.


Produkt

Verbatim HDD 3,5" 2TB HDV32TBBLK


Požadované řešení

Výměna zboží za nové, nebo vrácení peněz.


Sdílejte

Zdá se vám, že stížnost obsahuje nevhodný obsah?
VašeStížnosti.cz

Chyba 500
Interní chyba systému