Společnost


Pavel Durník

Počet nahlášených stížností:1
Z toho za letošní rok:0
Stále v řešení:0
Zobrazit všechny stížnosti na společnost

#4792Neuznaná reklamace - špatné vyvložkování komína, spuštění kotle bez technické dokumentace

Stav stížnosti

vyřešeno

Celková doba trvání

3 měsíce 16 dnů 7 hodin

Detail stížnosti

Publikováno
30.10.2014, před 9 lety

Věra Hanáková

Znění stížnosti

V říjnu 2011 mi pan Durník provedl montáž plynového kondenzačního kotle včetně připojení na systém topení a plynový rozvod, zhotovil rovněž vyvložkování spalinové cesty. Následně kotel spustil - uvedl ho do provozu s tím, že u kondenzačních kotlů není nutné zajišťovat revizní kontrolu a vypisovat revizní zprávy. Předpokládala jsem, že mluvím s odborníkem.

Každoročně jsem nechávala provést kontrolu a čištění spalinových cest, letos jsem navíc volala pana Durníka k tomu, aby před zahájením topné sezóny provedl kontrolu a seřízení kotle. Pan Durník opět uvedl kotel do provozu, bohužel mi dosud - navzdory opakovaným žádostem - nedodal potvrzení o provedené kontrole kotle.

V říjnu letošního roku jsem požádala o vyčištění komína firmu RE.THERM SERVIS. Její zaměstnanec mě požádal o předložení revizní zprávy spalinových cest a byl velmi překvapen, že ji dosud nemám vyhotovenou. Sám kontaktoval pana Durníka s tím, že v souladu s platnou normou ČSN č. 734201/2010 a Nařízením vlády č. 91/2010 nebyl pan Durník oprávněn spustit kotel bez technické dokumentace, přesto to opakovaně udělal. Dále zaměstnanec firmy RE.THERM SERVIS provedl kontrolu spalinových cest a zjistil závažné nedostatky: vyvložkování nebylo ukončeno komínovou hlavicí odolnou proti UV záření, takže došlo k rozpadnutí umělohmotných "svorek", zajišťujících upevnění flexi-hadice. Nyní hrozí sesunutí flexi-hadice do komína. I o tomto byl pan Durník informován, ale odmítal se o tom bavit a hledat nějaké adekvátní řešení, nebyla s ním žádná domluva možná.


Produkt

Vyvložkování bylo nesprávně provedeno a nyní se musí provést vyvložkování celého komína znovu - teprve pak bude revizní technik ochoten vystavit mi revizní zprávu.


Požadované řešení

Žádám pana Durníka, aby mi vrátil částku 7269 Kč, kterou ode mě přijal za nesprávně provedené vyvložkování spalinových cest:

flexi-hadice 5149 Kč
regulus 172 Kč
patní koleno 629 Kč
koleno revizní 404 Kč
Flow-připojení 335 Kč
koncovka flexi 580 Kč

Dále pana Durníka žádám, aby mi konečně dodal potvrzení o letošní kontrole kotle.


Sdílejte

Zdá se vám, že stížnost obsahuje nevhodný obsah?
VašeStížnosti.cz

Chyba 500
Interní chyba systému