Společnost


Česká srovnávací s.r.o.

Počet nahlášených stížností:105
Z toho za letošní rok:0
Stále v řešení:0
Zobrazit všechny stížnosti na společnost

#56668Pokuta za ukončení smlouvy o dodávce plynu

Stav stížnosti

uzavřeno

Celková doba trvání

6 měsíců 19 dnů 16 hodin

Detail stížnosti

Publikováno
27.03.2022, před 2 lety

Tomáš Sokol

Znění stížnosti

Společnost mi zařídila dodávku plynu od ČED.
Oslovila mě telefonicky, zda se chci zúčastnit aukce energií. Já přijal nabídku a kurýr přijel se smlouvami o této službě. Tedy s mou plnou mocí zařídili výběr i přechod k dodavateli ČED.
Ten 26.12.2021 skončil a přešel jsem do DPI. Našel jsem si jiného dodavatele a společnost mi chce účtovat pokutu 5000 kč za nedodržení smlouvy. Již jsem řešil s vaší právní poradnou Jednací číslo 75362/HH, 75894/PZ. Podle doporučení jsem jim napsal argumentaci dle prvního jednacího čísla, ale společnost trvá na úhradě. Domnívám se, že nemají na pokutu nárok, protože jsem smlouvu nevypověděl ani jsem od ní neodstoupil, jak je uvedeno ve smlouvě o zajištění výhodných dodávek energií smlouva č. CS515695.
Pravděpodobně jediné pochybení z mé strany je, že jsem danou situaci společnosti neoznámil. Tedy neinformoval jsem ji, že vyjednávám o dodávce na energie s novým dodavatelem.


Produkt

Objednávka o zajištění výhodných dodávek energií smlouva č. CS515695


Požadované řešení

V první fázi bych po nich požadoval, aby tuto pokutu stornovali a uznali, že nejsou v právu mi účtovat tuto pokutu.
V druhé fázi jsem ochoten přistoupit na dohodu, že zaplatím 2000kč. Smlouva se společností bude zrušena jak z hlediska budoucího zajištění dodávky plynu, tak i elektřiny. Po těchto zkušenostech a praktikách už nehodlám s touto společností mít žádné smluvní vztahy.


Sdílejte

Zdá se vám, že stížnost obsahuje nevhodný obsah?
VašeStížnosti.cz

Chyba 500
Interní chyba systému