Společnost


Sconto Nábytek, s.r.o.

Počet nahlášených stížností:124
Z toho za letošní rok:2
Stále v řešení:2
Zobrazit všechny stížnosti na společnost

Hodnocení spokojenosti

62%
38%
Toto skore je založeno na 40 stížnostech.

#56784Neuznaná reklamace sedací soupravy

Stav stížnosti

vyřešeno

Celková doba trvání

3 měsíce 9 dnů 16 hodin

Detail stížnosti

Publikováno
01.04.2022, před rokem

Kristýna Malá

Znění stížnosti

V rámci akce u společnosti Sconto jsme si zakoupili novou sedací soupravu v původní hodnotě 30999 Kč, která díky této akci stala lákavých 15 999 Kč. Nákup byl proveden přes e-shop a zboží vyzvednuto na prodejně v Brně.

Jelikož byla pohovka skladem a bydlíme v Brně, rozhodli jsme se pronajmout si dodávku a pohovku si dopravit do místa bydliště svépomocí a nevyužit jejich poměrně drahou dopravu (což vzhledem k situaci týkající se pohonných hmot chápu).

Sedací soupravu jsme si vyzvedli 31.3.2022 a bez známky poškozeneho obalu dopravili do místa bydliště. Bohužel při rozbalení prvního dílu sedací soupravy jsme zjistili, že je tento díl poškozen (zlomené obě strany "suflete" pro vysuv lůžka) a později také prasklou zadní stěnu téhož dílu.

Okamžitě jsme začali řešit reklamaci, která nám dnes byla zamítnuta s odůvodněním že se jednalo o mechanické poškození způsobené naší spatnou manipulací.

Jsme opravdu rozčarování přístupem společnosti, kdy řešíme reklamaci v odstupu několika hodin od vyskladnění a reklamace je do druhého dne zamítnuta s odůvodněním mechanického poškození.

Nabýváme dojmu, že společnost Sconto tímto způsobem penalizuje zákazníky, kteří nevyužijí jejich dopravu ale zvolí si dopravu svépomocí. Nevíme jak se bránit proti tomuto vyjádření když obal výrobku poškozen opravdu nebyl, ale vůbec nemůžeme tušit jakým způsobem bylo se zbožím zacházeno při převozu na prodejnu a ve skladu samotném.

Je možnost se proti tomuto postupu bránit či nikoli ?


Produkt

Sedací souprava Lea, zamítnutí reklamace z důvodu mechanického poškození


Požadované řešení

Výměna


Sdílejte

Zdá se vám, že stížnost obsahuje nevhodný obsah?
VašeStížnosti.cz

Chyba 500
Interní chyba systému