Společnost


Delta Division s.r.o.

Počet nahlášených stížností:223
Z toho za letošní rok:5
Stále v řešení:1
Zobrazit všechny stížnosti na společnost

#57501Rivalenti, s.r.o., případně Rivalenti.cz- nekalé praktiky, nerespektuje odstoupení od smlouvy, nekomunikuje

Stav stížnosti

uzavřeno

Celková doba trvání

5 měsíců 12 dnů 9 hodin

Detail stížnosti

Publikováno
08.05.2022, před rokem

Daniela Šebestová

Znění stížnosti

Dne 18.4.2022 jsem si pod číslem *** objednala plavky Patricia od spol. Rivalenti, s.r.o., případně Rivalenti.cz a zaplatila plavky+balné+pojištění platby ve výši 887,-Kč. Následující den tj. 19.4. mi byla objednávka potvrzena s tím, že zboží budou co nejdříve doručeno. Nikde během objenávání ani v rámci komunikace nebylo uvedeno, že se jedná o zboží zahraniční (jak jsem později zjistila pátráním na internetu, zřejmě čínské), za které bude nutno uhradit další poplatky České poště a Celnímu úřadu.

Dne 26.4.2022 jsem písemně (emailem na kontaktní adresu společnosti) odstoupila od smlouvy (do 14 dnů od jejího uzavření) a požádala společnost Rivalenti o urychlené navrácení zaplacené částky na účet, z něhož jsem zboží zaplatila.

Společnost mi mailem obratem sdělila, že zboží je již na cestě, bude dodáváno a není údajně není možné doručování zrušit. Současně zcela nesmyslně a zmateně cituje blíže neurčenou směrnici a údajně i Občanský zákoník, kde upozorňuje na nutnost převzetí zboží a poté teprve odstoupení od smlouvy. Současně uvádí jako toho, kdo odstoupení od smlouvy vyřizuje, údajnou šanghajskou společnost. Tuto část komunikace považuji nejen za zavádějící, ale přímo klamavou.

Společnost Rivalenti jse následně opakovaně ujistila, že na odstoupení od smlouvy dle Občanského zákoníku trvám, stejně jako na okamžitém navrácení celé zaplacené částky. Opět obraatem mi byly zaslány shodné odpovědi s nesmyslným obsahem, kuriozně však nyní s jinou společností, která má odstoupení po dodání zboží vyřídit, neboť tentokrát se jednalo o firmu sídlící v Dubaji. Poté už mne společnost Rivelanti pouze ujišťovala o tom, že balíček je již na cestě.

Dne 7.5.2022 mi byla doručena SMS zřejmě od České pošty, která žádá doplnění údajů k zahraniční zásilce, jíž se bude zabývat Celní úřad.

Reagovala jsem zatím pouze dalším mailem společnosti Rivalenti s opakovaným ujištěním, že jsem od slouvy odstoupila s tím, že není již mou povinností zabývat se v té souvislosti požadavky České pošty.

Peníze mi do této chvíle vráceny nebyly, přímá komunikace neexistuje. Pod maily je většinou podepsaná jakási Adéla.

Ráda bych dále upozornila, že společnost se stejným označením se podle intenetových informcí vyskytuje nejméně na třech adresách (Praha a Brno a dále pode nejméně dvěma odlišnými obchodními názvy.

Prosím o pomoc v této věci. Jsem připravena podat i trestní oznámení na tuto podvodnou společnost.

Jsem sama na sebe opravdu hodně naštvaná. Zatím se mi vždy podařilo se podobným podvodníkům vyhnout, ale tady jsem prostě vlastní hloupostí naletěla.

Moc děkuji za vaši práci a přeji vám hodně úspěchů,

Daniela Šebestová


Produkt

Moderní pruhované monokiny Patricia Color: One Piece Swimsuit, Size: L, Ships From: China 1 829 Kč, doručení na adresu: zdarma, pojištěná zásilka: 39,- í: balné: 19,-Kč. Suma: 887,-Kč.


Požadované řešení

Vrácení celé částky na účet, z něhož byla platba odeslána. Žádné popltky české poště nebo Celnímu úřadu (nedomnívám se, že v tuto chvíli jsem povinná cokoli platit), od smlouvy jsem odstoupila v řádném termínu.


Sdílejte

Zdá se vám, že stížnost obsahuje nevhodný obsah?
VašeStížnosti.cz

Chyba 500
Interní chyba systému