Společnost


České dráhy, a.s.

Počet nahlášených stížností:976
Z toho za letošní rok:23
Stále v řešení:0
Zobrazit všechny stížnosti na společnost

#67418Cestování vlakem Kolinec-Klatovy

Stav stížnosti

uzavřeno

Celková doba trvání

1 den 19 hodin

Detail stížnosti

Publikováno
30.05.2023, před 10 měsíci

Helena Aišmanová

Znění stížnosti

Dne 26.5. jsem cestovala lokálkou Horaždˇovice-Klatovy, s nástupem v Kolinci. Cílem mojí cesty bylo dostat se do Plzně. Vlak přijel se 17-ti minutovým zpožděním. Chtěla jsem se zeptat průvodčího, zda by bylo možno chytit v Klatovech rychlík Berounka, směr Plzeň, ovšem průvodčí za celou dobu vůbec nepřišel. Když jsme přijížděli na nádraží v Klatovech, rychlík právě odjížděl. Běžela jsem na autobusové nádraží, kde mi ujel těsně před nosem autobus do Plzně. Zjistila jsem, že za hodinu jede další vlak na Plzeň. Zajímavé je, že tento vlak čekal a vyjel se zpožděním 10 minut. Že by to někdy bylo možně a jindy ne? Do Plzně jsem přijela "pouze" o cca hodinu později. Bohužel, 30. května jsem potřebovala opět do Plzně k zubaři a neměla jsem k dispozici auto.
Naivně jsem předpokládala, že když vyjedu vlakem v 7.46, do Plzně se v 10.30 dostanu, obzvláště, když na internetu bylo psáno, že odjezd bývá včas. Chyba! Vlak z Horaždovic přijel do Kolince cca o 15 minut později. Průvodčí tentokrát přišel a slíbil, že zavolá, zda vlak počká. Vypadalo to slibně, zpoždění se podařilo částečně dohnat. Po příjezdu do Klatov už byl rychlík Berounka pryč. Tentokrát nečekal ani 10 minut. Další vlak jel zhruba za hodinu, nejel ani autobus. Moje zubní lékařka mne nemohla vzít později, protože měla naobjednané další pacienty. Další termín v nedohlednu. Složitě jsem si sehnala odvoz, manžel přijel ze Sušice do Klatov a odvezl mne do Plzně. Nakonec se podařilo, ale byly to zbytečné nervy a peníze navíc. Jízdné Klatovy-Plzeň mi nikdo nevrátí (i když je to jen 33 Kč), protože mám platnou jízdenku a za hodinu mi jede vlak. Nikdo se ani neomluví, nikdo za nic nemůže, jsou prostě výluky, mám vyjet dříve atd. Takhle si služby Českých drah opravdu nepředstavuji. Pokud se někam potřebujete dostat včas, je to téměř nemožné.

S pozdravem

Helena Aišmanová


Požadované řešení

Vlaky by měly na sebe čekat, obzvláštˇkdyž návazným spojem jede více osob. Pokud jsou výluky, upravte jízdní řády. Průvodčí by měl mít povinnost procházet vlakem, aby bylo možno řešit případné problémy.


Sdílejte

Zdá se vám, že stížnost obsahuje nevhodný obsah?
VašeStížnosti.cz

Chyba 500
Interní chyba systému