Společnost


BOHEMIA ENERGY entity s.r.o.

Počet nahlášených stížností:109
Z toho za letošní rok:0
Stále v řešení:0
Zobrazit všechny stížnosti na společnost

Hodnocení spokojenosti

58%
42%
Toto skore je založeno na 43 stížnostech.

#8061Neuznané odstoupení od smlouvy na plyn a hrozba smluvními pokutami

Stav stížnosti

vyřešeno

Celková doba trvání

7 dnů 1 hodina

Detail stížnosti

Publikováno
16.10.2015, před 8 lety

Petr Hasalík

Znění stížnosti

Závazek u společnosti Bohemia Energy nám po 24 měsících pro odběr elektřiny a plynu končí k 27.10.2015 a tak došlo již v loňském roce 14.11.2014 k podpisu plné moci společnosti RWE, která za nás řeší přechod k nim.

Dne 8.10.2015 nám však dorazil přímo od společnosti Bohemia Energy dopis, kde nám hrozí uplatněním smluvních sankci a náhrady škody za předpokladu, že se rozhodneme přejít k jinému dodavateli. Údajně došlo k chybnému podání výpovědi na jejich straně. Přílohou tohoto dopisu byl bianco formulář pro odvolání plné moci RWE a okamžité ukončení převodu, který jsme samozřejmě nepodepsali.

Na info lince Bohemia Energy nám bylo dne 14.10.2015 opět řečeno, že došlo k chybnému podání výpovědi a to bez jakýchkoliv odkazů na VOP, ale když jsem zmínil jak je to možné, když nám závazek končí 27.10 slíbili, že to prověří. Následně volala dle dohody pracovnice info linky zpět a tvrdila, že dopis byl z jejich strany odeslán omylem a mohu být klidný.

Pro jistotu jsem jim poslal tedy email, kde jsem žádal písemné potvrzení tohoto stanoviska (levá a pravá ruka). To dorazilo, ale bylo v něm uvedeno, že elektřina je sice vypovězena, ale plyn nikoliv, protože byla výpověď podána chybně a pokud ho "neoprávněně" ukončíme budeme čelit sankcím, které budeme nuceni uhradit. Také neopomněli zmínit, že pracovnice info linky potvrzovala pouze ukončenou elektřinu, ale nikoliv plyn.


Produkt

FIX15 - elektřina, BASIC - plyn


Požadované řešení

Ukončení smlouvy na odběr elektřiny a plynu bez jakýchkoliv sankcí, smluvních pokut, náhrad škody a jiných obstrukcí s bezbolestným přechodem k RWE.


Sdílejte

Zdá se vám, že stížnost obsahuje nevhodný obsah?
VašeStížnosti.cz

Chyba 500
Interní chyba systému