mám stejný problém jako většina lidí s touhle firmou, neobdržel jsem platbu za vykoupené zboží.
6.1.2025 jsem si u této společnosti koupil notebook nový Apple Macbook air (M2) 2022 za cca 22000,- osobně, nikoli přes internet takže nikde nebyl problém i komunikace probíhala v pořádku. Jelikož jsem potřeboval vykonější stroj pořídil jsem si notebook nový a tento starý notebook zakoupený u společnosti J&L Industries s.r.o. jsem po komunikaci s panem Jakubů (jednatel) si 3.4.2025 nechal vykoupit za částku 15500,-. S částkou jsem souhlasil, šlo mi hlavně o bezproblémový prodej.
Momentálně nemám notebook a ani peníze.
Dostavá se mi pouze vymluv nebo vůbec nikdo nebere telefon.
Nezaplacení za výkoupené zboží
Prosím o pomoc s platbou za vykoupení zboží.
Jestliže došlo k uzavření smlouvy ohledně výkupu notebooku, má spotřebitel právo na zaplacení uvedené částky.
Pokud prodejce nereaguje, je vhodné zvolit komunikaci v písemné formě (nejlépe doporučený dopis s dodejkou). Dopis bude zaslán na adresu sídla: J&L Industries s.r.o., Štefánikova 111/42, 61200 Brno. Podnikatel je povinen vybírat si poštu na adrese sídla společnosti. Jestliže tak neučiní a zmaří-li vědomě dojití, platí, že řádně došlo a bude vůči podnikateli takové právní jednání účinné dle § 570 občanského zákoníku, přičemž dle § 573 občanského zákoníku se má za to, že zásilka odeslaná s využitím provozovatele poštovních služeb došla třetí pracovní den po odeslání
Podnikatele je možné vyzvat k plnění tzv. předžalobní výzvou dle § 142a občanského soudního řádu. Zaslání předžalobní výzvy nikoho nezavazuje k podání žaloby u soudu. Ale při projednání sporu před soudem má v případě úspěchu ten, kdo vyzval protistranu předžalobní výzvou, právo na náhradu nákladů řízení. Jejím zasláním je zároveň dlužník upozorněn na možnost uhradit dluh bez dalších soudních výdajů. Více informací ohledně náležitostí předžalobní výzvy je možné vyhledat na webové adrese www.dtest.cz/clanek-3511/predzalobni-vyzva.