Giovani Essenze, s. r. o.

Úspěšnost případů

0 %
Počet procent vyřešených stížností v rámci služby VašeStížnosti.cz (0 z 1)

#82122Špatná recenze

v řešení

4 dny 15 hodin

02.06.2025, před 5 dny

Monika Talašová

před nějakou dobou jsem napsala na FB do komentáře pod příspěvek osobní zkušenost s touto značkou a to tu, že mi jejich olej na praní udělal fleky na prádle. Komentář ihned smazali a zablokovali mě, proto jsem se rozhodla napsat recenzi na Googlu. Na tu reagovali velmi arogantně, proto jsem přidala edit recenze a printscreen dalších lidí s podobným názorem. Po nějaké době mi přišel doporučený dopis s výzvou na mimosoudní urovnání věci - odstranění protiprávního stavu. Nesouhlasím ale s tím, co se v něm píše. Jak se mohu bránit? Musím recenzi po tomto nátlaku smazat?

Děkuji

rada, jak situaci vyřešit

4.6.2025 16:43, před 3 dny

Úmyslné mazání negativních recenzí by se dalo považovat za zkreslování spotřebitelských recenzí, což je podle přílohy č. 1 k zákonu o ochraně spotřebitele bodu z) považováno za klamavou obchodní praktiku. Pokud má spotřebitel podezření na nekalou obchodní praktiku podnikatele, kterou dle něj dochází k porušování zákona o ochraně spotřebitele, může podat podnět České obchodní inspekci.

Pokud však spotřebitel zveřejňuje falešné recenze, mohla by společnost oprávněně požadovat, aby takového jednání bylo zanecháno a recenze byly smazány.

Nyní se čeká na vyjádření společnosti.