Vlastimil Plass

Úspěšnost případů

0 %
Počet procent vyřešených stížností v rámci služby VašeStížnosti.cz (0 z 1)

#82184Podnět k prošetření pracovněprávních a daňových poměrů – Hotel Stella, Plzeň

v řešení

8 dnů 5 hodin

09.06.2025, před 8 dny

Jan Vilén

Vážené dámy a pánové,

obracím se na Vás s podnětem k prošetření možného porušování pracovněprávních předpisů a obcházení daňových povinností v Hotelu Stella v Plzni, jehož provozovatelem je pan Vlastimil Plass.

Během mého nedávného pobytu v tomto zařízení jsem byl svědkem a následně i neformálně informován zaměstnankyní (pokojskou), že ji pan Plass platí v hotovosti „na ruku“, aby „ušetřil na daních v těchto těžkých dobách“. Z jejího vyjádření vyplynulo, že tento způsob výplaty není výjimkou, ale běžnou praxí v hotelu. Pokud je tato informace pravdivá, může se jednat o nelegální zaměstnávání, krácení daní a porušování zákoníku práce.

Zároveň jsem v rámci svého pobytu v hotelu zaznamenal velmi nevhodné chování samotného majitele. Po reklamaci kvůli zdravotním obtížím, které jsem měl po snídani (podezření na otravu jídlem), mě pan Plass hrubě urazil a doslova mě vyhodil se slovy: „Táhni do Prahy, ty jedna lopato špinavá.“ Nevím přesně, co tím měl na mysli, ale jednalo se o ponižující a nepřijatelné jednání vůči zákazníkovi – a pokud takto jedná i vůči zaměstnancům, bylo by to velmi alarmující.

Děkuji Vám

ubytovací zařízení

1. Na základě výše uvedeného žádám o důkladné prošetření pracovněprávních vztahů, pracovních smluv, výplatních mechanismů a případného zaměstnávání „na černo“ v daném provozu.

2. Domnívám se, že by bylo více než vhodné provést důkladnou kontrolu tohoto provozu, zejména se zaměřením na:

manipulaci s potravinami a jejich tepelnou úpravu,

dodržování hygienických předpisů,

skladování potravin a jejich čerstvost,

celkový stav kuchyňských a stravovacích prostor,

a v neposlední řadě i přístup vedení k řešení podobných podnětů.

Žádám Vás tímto o prošetření celé záležitosti, neboť se domnívám, že mohlo dojít k vážnému ohrožení zdraví hostů.

17.6.2025 12:22, před 12 hodinami

V případě podezření z porušování pracovněprávních předpisů zaměstnavatelem mohou fyzické i právnické osoby podat podnět k provedení kontroly přímo na místně příslušném oblastním inspektorátu práce, nebo prostřednictvím Státního úřadu inspekce práce.

Pro podání podnětu k porušování daňových předpisů se může spotřebitel obrátit na Finanční správu ČR, konkrétně na příslušný finanční úřad.

Nyní se čeká na vyjádření společnosti.