Dobrý den, dne 2.7.2025 mezi 7:26 a 7:29 jsem jela na kole po Těšínské ul. v Opavě směr centrum. Na zastávce Těšínská stál trolejbus č. linky 203. Trolejbus stál a neměl zapnuty směrová světla, která by ukazovala, že vyjíždí ze zastávky. Začala jsem tedy trolejbus objíždět. Zhruba v polovině trolejbus vyjel a začal mě vytlačovat směrem do vozovky.
Naštěstí jsem stihla trolejbus předjet a zařadit se zpět ke krajnici.
V příloze je fotografie a na ní vyznačená část, kdy mě trolejbus míjel. Řidič trolejbusu nedodržel 1,5 m odstup a mezi mnou a trolejbusem byl odstup odhaduji tak 3cm. Podotýkám, že jsem jela u krajnice. Přením kolem jsem v dané situaci škrtla pravý obrubník.
Situace byla opravdu nebezpečná a chybělo malinko a došlo k vážné nehodě. Řidič trolejbusu mě rozhodně viděl a nemohlo dojít k tomu, že by mě přehlédl. Chování řidiče bylo cílené a úmyslné.
Žádám o prošetření a zpětnou vazbu. Pokud se situací nebudete zabývat budu nucena podat TO na PČR.
Děkuji
Veronika Melecká
***
prošetření nebezpečné situace a zpětná vazba
Stěžovatel by měl společnost informovat o porušování dopravních předpisů ze strany řidičů (místo, datum a čas, popř. SPZ), neboť obzvláště řidič z povolání je povinen důsledně dodržovat pravidla silničního provozu a pokud k pochybení dojde, měl by se zaměstnavatel každou takovou stížností zabývat a jestliže se prokáže, že řidič skutečně nedodržel dopravní předpisy, vyvodit z toho případné důsledky v rámci pracovněprávních předpisů. Pokud by nedošlo k nápravě, lze učinit oznámení Policii ČR ohledně porušování dopravních předpisů.
Na společnost je možné se obrátit e-mailem na info@mdpo.cz.