Letiště Praha, a. s.

Úspěšnost případů

0 %
Počet procent vyřešených stížností v rámci služby VašeStížnosti.cz (0 z 1)

#82493Neuznání reklamace neoprávněně účtovaného parkovného

v řešení

26 dnů 1 hodina

09.07.2025, před 26 dny

Martin Bulant

Dne 28.5.2025 ve 13:03 jsem vjel na parkoviště terminálu 2, kde jsem vyložil cestující pro odlet a vyjel z parkoviště.
Bohužel jsem se pak při snaze vrátit zpět na dálnici dostal k vjezdové bráně dalšího parkoviště.
Na informační tabuli jsem se dočetl, že i zde je parkování do 10minut zdarma, tak jsem se rozhodl místo složitých manévrů toto pakroviště projet.
Nicméně na výjezdu mě závora ve 13:12 bez zaplacení odmítla pustit i přesto, že můj pobyt byl kratší než 10 minut.
Neoprávněnou platbu jsem se snažil reklamovat na adrese parking@prg.aero.
V odpovědi se odkazovali na parkovací řád, který ovšem na informačních tabulích u parkoviště není ani odkazován viz příloha.

Žádám tedy o vrácení neoprávněně vybraného parkovného ve výši 100 Kč.

11.7.2025 09:32, před 24 dny

Prodávající je povinen dle § 12 zákona o ochraně spotřebitele informovat v souladu s cenovými předpisy a přímo použitelným předpisem Evropských společenství spotřebitele o ceně prodávaných výrobků nebo poskytovaných služeb zřetelným označením výrobku cenou nebo informaci o ceně výrobků či služeb jinak vhodně zpřístupnit. Informace o ceně nesmí zejména vzbuzovat zdání, že cena je nižší, než jaká je ve skutečnosti.

Dozorovým orgánem je v této oblasti Česká obchodní inspekce, které spotřebitel může dát podnět pro porušení zákona o ochraně spotřebitele (zde: https://www.coi.cz/pro-spotrebitele/spotrebitelsky-pruvodce/podani-stiznosti-podnetu-dotazu/).

Nyní se čeká na vyjádření společnosti.