BILLA, spol. s r. o.

Úspěšnost případů

20.8 %
Počet procent vyřešených stížností v rámci služby VašeStížnosti.cz (93 z 447)

Uvedená procenta vychází z 16 hodnocení od spotřebitelů help

#82576Nedodržování prodejní doby

v řešení

23 hodin 44 minut

17.07.2025, před 24 hodinami

Barbora Sedláčková

V neděli 13. 7. 2025 jsem nakupovala v prodejně Billa v Praze 11, Chodov, Opatovská ulice, středně velký nákup. Po namarkování cca poloviny nákupu jsem si uvědomila, že jsem si zapomněla kabelku, peníze a mobil v autě na parkovišti. Pokladní jsem se zeptala kolik je hodin, ona řeklala 21:48 hodin, já se omluvila, že musím ještě odběhnout, ale budu do tří minut nazpět, ať nákup namarkuje.
Vrátila jsem se ve 21:51 hodin, to je za tři minuty, prodejna však již byla uzavřena. Při odchodu zákazníka jsem prošla dovnitř, kde už u dveří stála nějaká ženská a začala na mě ječet fistulí, že nedostanu žádný nákup, a prodejna, že je již uzavřena. Z prodejny mě doslova vyhnala, a ven mi vystrčila mou nákupní tašku zavěšenou na košíku.
Venku před zamčenými dveřmi stála ještě paní, co chtěla jen koupit cigarety u pokladny, též již nebyla do prodejny vpuštěna, ačkoliv do zavírací doby chybělo ještě 8 minut a dva pánové, co chtěli nakupovat jen nějaký alkohol a zkoušeli klepat na prodejnu, jestli by je ta uječená prdavačka pustila na rychlý nákup.
Prodejna byla uzavřena o celých deset minut dříve.

Včera 15. 7. 2025, jsem v Bille nenakupovala, pouze jsem šla okolo ve 21: 49 hodin. Prodejna uzavřena, před prodejnou houfek nadávajících lidí. Prodejna uzavřena o 11 minut dříve.

Dnes 16. 7. 2025 jsem nakupovala tamtéž. Do prodejny jsem vstoupila ve 21: 40 hodin, to je 20 minut před zavírací dobou. Lahůdkový pult již byl zcela zakrytý, obsluha nebyla přítomna. Z prodejny jsem odcházela ve 21: 50 hodin, spolu s více lidmi, a prodejna byla okamžitě po mém odchodu uzavřena. Nákup jsem si do nákupní tašky musela rovnat, až venku na chodníku, stejně tak i ostatní nakupujcí. Zákazníci kteří vám ještě večer přinesou dobré peníze jsou z prodejny doslova vykázáni, deset minut před zavírací dobou. Zdá se, že se nedodržování provozní doby stává v prodejně pravidlem.
Prodejna uzavřena o deset minut dříve.

V žádném případě se nechodím do marketů hádat a vyřvat, uzavření prodejny, tou uječenou žanštinou, jsem akceptovala, ovšem pomyslela jsem si mnoho sprostých slov. Z Vašeno pesonálu je mi už delší dobu na blití, a nejsem ochotná akceptovat sprosté a nevychované chování vašich zaměstananců.
K tomu navýše jednání ochranky, co tahá zákazníky čtvrt hodiny před uzavřením prodejny za šos a opruzeje opakovaným vyzýváním, aby zákazník zanechal nakupování a šel do fronty u kasy, je už přespříliš, a trvá již značně dlouho.

Milá Billo, dnes přetekla číše mé zákaznické trpělivosti, a padlo definitivní rozhodnutí, jít do prodejny Bylla koupit jen to, na co jsem jinde zapomněla. Například, jeden kus hořčice, nebo tatarku, prášek do pečiva atd. Již žádný větší nákup.

O své skvělé zážitky z prodejny Billa Opatovská se zcela určitě podělím na sociálních sítích.

Produkty povětšinou lehce dražší než jinde, služby katastrofa.

Zaměstnávat jen kvalifikovaný a proškolený personál s požadavkem na specifika prodeje v ČR a chováním k českým zákazníkům, eventuálně k zákazníkům EU.

17.7.2025 12:04, před 12 hodinami

Podnikatel má podle § 434 občanského zákoníku umožnit veřejnosti vstupovat s ním do právního styku v určené provozní době. Jedná se však o soukromoprávní povinnost, takže její porušení není možné sankcionovat prostřednictvím státního dohledu (např. České obchodní inspekce).

Pokud by se v daném případě jednalo o pochybení zaměstnanců podnikatele, je nutné tuto stížnost směřovat přímo na jejich nadřízené, neboť pracovník jedná za společnost, která by měla mít zájem na vhodném chování k zákazníkům a řádném plnění jejich pracovních povinností. Lze se setkat i s různými kodexy, které zaměstnavatelé vypracovávají pro své zaměstnance.

17.7.2025 12:09, před 12 hodinami

Vážená zákaznice,
děkujeme za Váš podnět. Dovolujeme si Vám sdělit, že všechny stížnosti zákazníků společnosti BILLA, spol. s r.o. zpracovává Infolinka, na kterou se můžete kdykoliv s důvěrou obrátit prostřednictvím e-mailu info@billa.cz nebo ve všedních dnech v čase 8:00 - 18:00 na telefonním čísle 800 153 976.
BILLA, spol. s r.o

Nyní se čeká na vyjádření spotřebitele.