Kaufland Česká republika v.o.s.

Úspěšnost případů

78.4 %
Počet procent vyřešených stížností v rámci služby VašeStížnosti.cz (480 z 612)

Uvedená procenta vychází z 105 hodnocení od spotřebitelů help

#8284Neuznaná reklamace zboží

1 měsíc 4 dny 21 hodin

08.11.2015, před 10 lety

Tomáš Dvořáček

Dne 7.11. 2015 ve 14.28 hod jsem v prodejně Kaufland - pobočka Frýdek Místek, zakoupil 4 ks Irish whiskey, na kterou byla akce. Dával jsem si pozor, aby nedošlo k záměně, protože se v akci prodával stejný druh Irish whiskey - označený jako nápoj z Irish whiskey. Udanou whiskey jsem odebral z regálu, která byla řádné označena jako pravá Irish whiskey. Po příjezdu domů a otevření láhve - cca 22 hodin - jsem zjistil, že uvedená whiskey není pravá whiskey, ale je to medový alkoholický nápoj. Jelikož jsem tento nápoj požil, nemohl jsem ihned jet udané zboží reklamovat. Z tohoto důvodu jsem navštívit prodejnu Kaufland - pobočka Frýdek Místek - dne 8.11.2015 cca v 10 hodin s žádostí, aby mi bylo předmětné zboží vyměněno za pravou Irish whiskey, která je v letáku a je ve stejné cenové relaci, případně vrácení peněz. Na recepci mi zboží nechtěli vzít zpět ani vyměnit, tak jsem si zavolal vedoucího, který mi sdělil, že předmětné zboží nelze vrátit ani vyměnit, i když tato reklamace proběhla do 24 hodin. Zboží bylo nepoškozeno a řádně zakolkováno. Zboží dle zákona lze vrátit do 24 hodin bez udání důvodu. Z tohoto důvodu se na vás obracím jako nespokojený zákazník s vaším postupem.

Výměna zboží, nebo vrácení peněz.

12.11.2015 12:17, před 10 lety

Dozor nad dodržováním zákazu užívání nekalých obchodních praktik při nabízení nebo prodeji výrobků spadá do působnosti České obchodní inspekce.

Doporučujeme pro případ zjištěného použití klamavé obchodní praktiky, spočívající v užití nepravdivého údaje při nabízení a prodeji výrobku, obrátit se přímo k tomuto dozorovému orgánu s podnětem k provedení kontroly.

Stačí vyplnit formulář podnětu ke kontrole umístěný na internetových stránkách (www.coi.cz/cz/e-podatelna/). Pochybení prodejce však musí zjistit sami inspektoři dozorového orgánu svým kontrolním zjištěním. Pokud spotřebitel o to požádá, mají dozorové orgány povinnost vyrozumět spotřebitele do měsíce o konkrétním postupu v dané věci.

Se stížností je rovněž vhodné obrátit se přímo na zákaznické oddělení společnosti.

Spotřebitel má možnost potravinu reklamovat a prodejce může o oprávněnosti reklamace rozhodnout. Obchodník v tomto případě nabízí vrácení zboží, se kterým je zákazník nespokojen, avšak tato záruka se nevztahuje na lihoviny.

12.11.2015 12:17, před 10 lety

12.11.2015 12:38, před 10 lety

Vážený zákazníku,

děkujeme za Váš podnět.

Nebude-li Vás to obtěžovat, kontaktujte nás prosím na naší bezplatné zákaznické lince 800 165 894 nebo e-mailem na service@kaufland.cz.

Zákaznické centrum, Kaufland Česká republika v.o.s.

12.12.2015 17:49, před 9 lety

Prosíme spotřebitele o doplnění informací o současném stavu stížnosti, případně o její uzavření.

13.12.2015 09:27, před 9 lety

Tomáš Dvořáček