IDSJ JMK, stížnost na správu železnic, v zastávce Brno Horní Heršpice. Stížnost se týká neustálé absence možnosti navázání spoje od vlaku S3, v přestupní stanici Horní Heršpice Brno. Na vlak S4 směrem na zastávku a opačně dle platných jízdních řádů IDOS, s dostatečným předstihem. Jako příklad uvedu ten poslední, který se stal včera 8.8.Vystoupily v počtu dvou žen z vlaku S3 21.47 hod., vlak jel z Modřic přes Horní Heršpice Brno, kde zastavoval přesně na minutu, jak měl a my měly dostatečnou rezervu na počkání a přestup do vlaku S4 od Hl. nádraží Brno. Vlak S4 by měl zastavit a odjet 21.52 hod.,což tak nemohl učinit, protože by nás musel vidět a vzít nás.Opět jsme se dle platného jízdního řádu, ve kterém je tento spoj uveden jako navazují, vlaku nedočkaly. Proč, to je záhada,výpravčí na kolejích nebyl, rozhlas, který hlásí pohyb na trati opět nehlásil změny, zpoždnění,příjezdy,odjezdy.Výpravčí, který není na odbavení, ale sedí v budově cca 300 m od trati, tvrdí, že vlak jel a stavěl. kde, to je záhada. Měly jsme 11 minut času i se zpožděním S4, která nám vyjížděla z Hl.nádraží Brno a kde jsme na ni v Horních Heršpicích čekaly.Zajímal by nás kamerový záznam a kdo zapříčinil, že opět navazující spoj z vlaku S3 přijíždějícího do stanice Brno Horní Heršpice s dostatečnou rezervou, nebyl schopen navázat na přestup vlaku S4 ve stejném bodě. A pasažéry nechá na peróně. Buď přejel, rozhodně nemohl zastavit, když jme tam stály. Opakuje se to pravidelně první byl, když jsme jely na kremaci 28.11.2024 ráno a přestup v tomto omístě se opět v ranních hodinách neuskutečnil. Vystoupily jsme z S4 a čekaly na S3 do Hustopečí, opět nedojel, pokud jel nezastavil, rozhlas nehlásil.Kremaci naší maminky jsme samozřejmě nestihly. Popravdě řečeno, nyní se to stává pravidlem, že přestupy mezi vlaky S3 na S4 a opačně nejsou možné, když v tomto místě chcete přestoupit dle jízdního řádu IDOSU, kde je to doporučené, schválené, nikdy k tomu fyzicky nedojde. Co s tím můžeme dělat? Opakovaně se stává, že trať blokuje i jiný vlak,potom drážní vydá pokyn a pustí určitý vlak,většinou na Brno a od Brna S3, ta problémy nemívá,když se objeví kolikrát ještě další vlak,který překryje celou kolej a blokuje možný přestup, zamezí vstupu na patřičnou kolej s nástupem.To všechno je možné, ale musí se tam čekat, aby se člověk bezpečně dostal tam, kam potřebuje a nenechal se přejet, to by měl zařídit ten, kdo soupravy odbavuje na peróně a ne z nádražního domku 300 metrů od nástupiště.Oba případy musí být na kamerových záznamech.
správa železnic ČD, nenavazující na IDOS jízdní řády, individuální práce řidiče vlaku S4 a výpravčího v bodě Brno Horní Heršpice
Reakce na stížnost by měla být plně úměrná tragédii, v případě kremace 28.8.2024 našeho člena rodiny, kterou jsme tím nestihly, jízdné, stres a dopad stresu při každém přestupu v tomto místě, naposledy včera 8.8.2025.
Stížnosti směřující vůči nedodržování jízdních řádů je vhodné a účelné směřovat přímo na konkrétní společnost prostřednictvím její zákaznické telefonní linky či webového formuláře.
Stížnost nebo připomínky je tak vhodné směřovat v tomto případě přímo ke společnosti KORDIS JMK, a.s. na e-mail: info@kordis-jmk.cz či telefonicky na čísle 543 174 317.