| Počet nahlášených stížností: | 251 |
| Z toho za letošní rok: | 13 |
| Stále v řešení: | 4 |
Dobrý den, obracím se na Vás ve věci zájezdu pořádaného cestovní kanceláří Fischer do destinace Turecko, Marmaris v termínu od 6.7. do 13.7.2025, číslo smlouvy ***.
Během celého pobytu byl v našem ubytování každou noc přítomen silný hluk z diskotéky, dvě noci také z bouchajících dveří, které byly přímo vedle netěsnících dveří do našeho pokoje. Hluk trval do pozdních nočních hodin a opakovaně nás budil v časných ranních hodinách, čímž zásadně omezil možnost odpočinku.
Problém jsem opakovaně řešila s hotelovou recepcí, během pobytu na 7 nocí proběhly dvě výměny pokoje (2x jsme se stěhovali), avšak závada nebyla nikdy odstraněna.
Po návratu jsem zájezd reklamovala s požadavkem na přiměřenou slevu z ceny zájezdu. Cestovní kancelář reklamaci zamítla.
Dle mého názoru šlo o podstatnou vadu zájezdu, která trvala po celou dobu pobytu, snížila kvalitu dovolené a způsobila ztrátu radosti z dovolené.
Cena zájezdu činila cca 60 000 Kč za 7 nocí za 2 dospělé a dítě 5 let. Jsem opakovaným klientem této CK a letos jsem u ní utratila přes 360 000 Kč.
K této stížnosti přikládám:
- smlouvu o zájezdu, potvrzení o zájezdu
- reklamaci
- vyjádření CK
Zájezd do destinace Turecko, Marmaris, hotel Orka Lotus Beach od CK Fischer, pobyt na 7 nocí pro 2 dospělé a 1 dítě (5 let), pokoj Side sea view
Žádám o slevu z ceny ubytování ve výši 20 % za celou dobu pobytu (cca 9 000 Kč) a o náhradu nemajetkové újmy ve výši 5 000 Kč za ztrátu radosti z dovolené, neboť hluk každou noc zásadním způsobem zmařil účel zájezdu. Celková kompenzace tedy 14 000 Kč.
Měl-li zájezd vady, vytkl-li je spotřebitel bez zbytečného odkladu a určil-li k tomu přiměřenou lhůtu k odstranění vady, má spotřebitel dle § 2540 občanského zákoníku právo na slevu z ceny ve výši přiměřené rozsahu a trvání vad. Zájezd má vadu, není-li některá ze služeb poskytována v souladu se smlouvou dle § 2537 odst. 1 občanského zákoníku.
V souladu s ustanovením § 2537 odst. 2 občanského zákoníku je třeba vytknout vadu pořadateli zájezdu bez zbytečného odkladu, což se nejčastěji řeší prostřednictvím přiděleného delegáta, s kterým je nutno sepsat zápis o vadě zájezdu, kterým pak bude spotřebitel po návratu argumentovat u pořadatele zájezdu jako takového a požadovat nápravu nebo slevu z ceny zájezdu v souladu s ustanovením § 2540 odst. 1 občanského zákoníku.
S reklamací je tak třeba kontaktovat přímo danou společnost, nejlépe telefonicky nebo prostřednictvím e-mailu. Obchodník je povinen přijmout reklamaci. V návaznosti na to je povinen spotřebiteli vydat písemné potvrzení o tom, kdy spotřebitel právo uplatnil, co je obsahem reklamace a jaký způsob vyřízení reklamace spotřebitel požaduje. Vada musí být vytknuta pořadateli (delegátovi) zájezdu bez zbytečného odkladu (podle § 2537 odst. 2 OZ). Z tohoto důvodu se domníváme, že společnost postupovala v souladu se zákonem.