| Počet nahlášených stížností: | 1253 |
| Z toho za letošní rok: | 24 |
| Stále v řešení: | 5 |
Byla jsem u lékaře proto jsem přes aplikaci PPL oznámila, že nebudu doma. Spoléhala jsem že zásilka bude uložena do nejbližšího výdejního místa či úložního boxu v místě meho bydliště. Již podruhé mi kurýr zásilku hodil několik kilometrů od mého bydliště. Psala jsem na zákaznický servis, kde jsem jim situaci vysvětlovala a prosila je o převezení zásilky do Třemošnice na výdejní místo či úložního boxu na Masarykově náměstí. Bohužel jsem byla slušně odpálkována. Já nemohu chodit, mám chodítko dlouhé trasy prostě nezvládám. Auto nemám a ani nemám nikoho, kdo by mi tam zajel. Mrzí mě neochota společnosti PPL ukládat zásilku opravdu do nejbližšího místa bydliště příjemce zasilky. Pokud se zásilka vrátí, pro její nevyzvednutí, budu s tím mít velké komplikace.L.V. Pokorná
***
Prosim, o převezení zásilky na mé oblíbené výdejní místo potraviny u Lindy Třemošnice, které mám uvedené i v aplikaci PPL či do úložního boxu na Náměstí Míru v Třemošnici.
Děkuji.
Pokud nebyla služba poskytnuta nebo nebyla poskytnuta ve sjednané kvalitě, je vhodné uplatnit reklamaci. Při uplatnění reklamace může spotřebitel žádat řádné poskytnutí služby, přiměřenou slevu, případně může od smlouvy odstoupit, pokud vadné plnění ze strany podnikatele bylo podstatným porušením smlouvy (pokud se dá předpokládat, že by spotřebitel smlouvu neuzavřel, věděl-li by o porušení smlouvy).
Pokud však smlouvu o přepravě uzavíral se společností prodávající, je za včasné doručení zboží odpovědný právě on, protože povinnost dodat zboží je dle českého práva splněna dojitím zboží do místa dodání, tj. standardně do bydliště spotřebitele. Prodávající je v takovém případě také oprávněn uplatnit reklamaci u svého smluvního partnera, pokud služba nebyla poskytnuta v souladu se smlouvou.
Na základě obchodních podmínek bodu 6.3 platí, že "v případě nemožnosti dodat Zásilku na určené Výdejní místo, PPL doručí Zásilku na jiné možné Výdejní místo."
Domníváme se, že doručení na výdejní místo, které spotřebitel nyní požaduje, by mělo být možné.
Nepodaří-li se spor vyřešit smírnou cestou, má spotřebitel možnost obrátit se na mimosoudní řešení spotřebitelských sporů při Českém telekomunikačním úřadu. Tato služba je zpoplatněná 200 Kč (pokud se spor týká peněžitého plnění, je poplatek 4 % z této částky, avšak nejméně 200 Kč). Více informací může spotřebitel nalézt zde: https://ctu.gov.cz/resene-spory-ctu. Kontakty na Český telekomunikační úřad je možné nalézt zde: https://ctu.gov.cz/kontakt.