Cestovní kancelář FISCHER, a.s.

Úspěšnost případů

3.5 %
Počet procent vyřešených stížností v rámci služby VašeStížnosti.cz (5 z 142)

#82940klamavá reklama zájezdu

v řešení

20 dnů 19 hodin

17.08.2025, před 21 dny

Martin Špaňo

rád bych se s Vámi podělil o zpětnou vazbu k našemu nedávnému pobytu v Gewan Resort New Alamein. Bohužel naše zkušenost zdaleka neodpovídala očekávání, která jsme měli od pětihvězdičkového all-inclusive resortu. Dovolte mi vyzdvihnout několik klíčových problémů:
1. Čistota pláže a moře
Stav moře byl velkym zklamáním. Ve vodě se neustále vznášelo velké množství plastů a odpadků (viz přiložené fotografie a videa). To koupání činilo nepříjemným a potenciálně nebezpečným. Vzhledem k tomu, že přístup na pláž je pro mnoho hostů hlavním důvodem, proč resort navštíví, nás velmi překvapilo, že jsme neviděli žádnou pravidelnou údržbu či čištění pláže a moře.
2. Kvalita all-inclusive barů
Nabídka nápojů v rámci all-inclusive, zejména na pláži, byla výrazně pod úrovní očekávání u pětihvězdičkového resortu. Plážový bar tvořila pouze malá budka, kde byl k dispozici omezený výběr lihovin, které se míchaly pouze s colou či spritem, a lahvové pivo uchovávané v chladícím boxu. V jiných all-inclusive resortech hosté běžně očekávají plnohodnotný bar se širším výběrem nápojů, pivem na čepu a odpovídajícím zázemím. Tento nedostatek působil velmi zklamáním a vyvolává otázku, zda je hodnota all-inclusive balíčku skutečně naplněna.
3. Přístup pro neubytované hosty
Během našeho pobytu jsme si všimli, že přibližně 80 % lidí na pláži a v restauraci nebyli hoteloví hosté, ale místní residenti, kteří zaplatili samostatný vstupní poplatek. To často vedlo k přeplněným plážím i restauracím. Nikde během rezervace nebylo uvedeno, že hotel umožňuje přístup i neubytovaným hostům, což podle nás výrazně ovlivnilo komfort a exkluzivitu, kterou od resortu této úrovně očekáváme. Je jasné že podobnou informaci těžko uveřejníte, ale myslím si, že kdyby návštěvníci z Evropy věděli, kdo bude tvořit většinu hostů jak v hotelu tak na pláži, tak by si rozmysleli trávit dovolenou právě zde.
Resort Gewan New Alamein jsme si vybrali kvůli jeho pětihvězdičkové all-inclusive nabídce, avšak výše uvedené problémy nám zabránily si dovolenou užít podle očekávání. Doufáme, že naši zpětnou vazbu vezmete vážně a přijmete opatření, aby byla služba více v souladu se standardy, které Vaši hosté očekávají.

Podle mě stížností bude více, určitě jsme nebyly sami. Na celé této věci je asi nejsmutnější, že inzerujete něco, co vlastně ani neexistuje.

GEWAN RESORT NEW ALAMEIN, 4.8.-11.8.2025
hezký den
Martin Špaňo
777 656 174

řešení mě nenapadá, finančí kompenzaci těžko dostaneme a vrátit čas nelze. Jediné co mě napadá, slevu na nějaký zájezd v roce 2026 u CK Fisher ale to už je na Vás jak se k celé věci postavíte.

25.8.2025 09:51, před 13 dny

Pokud se spotřebitel domnívá, že zájezd neodpovídal popisu uvedenému cestovní kanceláří, může se jednat o vadu zájezdu, kterou je možné písemně reklamovat a nárokovat si slevu z ceny zájezdu po návratu z dovolené. Právo na slevu se promlčí nejdříve za dva roky, ale reklamaci je nutné uplatnit co nejdříve po návratu. Na její vyřízení má cestovní kancelář 30 kalendářních dnů.

Podle § 2537 odst. 2 občanského zákoníku musí zákazník vadu zájezdu vytknout bez zbytečného odkladu pořadateli zájezdu, jak stěžovatel učinil. Vadou zájezdu se přitom rozumí situace, kdy některá ze služeb cestovního ruchu zahrnutých do zájezdu není poskytována v souladu se smlouvou. Pokud vada nebyla vytknuta bez zbytečného odkladu, je možnost, že reklamace bude z tohoto důvodu zamítnuta.

Obchodník je povinen přijmout reklamaci. V návaznosti na to je povinen spotřebiteli vydat písemné potvrzení o tom, kdy spotřebitel právo uplatnil, co je obsahem reklamace a jaký způsob vyřízení reklamace spotřebitel požaduje.

S reklamací je třeba kontaktovat přímo danou společnost, nejlépe telefonicky nebo prostřednictvím e-mailu.

V tomto případě by mělo být možné podpůrně použít nezávaznou tabulku slev (odkaz zde: https://evropskyspotrebitel.cz/wp-content/uploads/2017/08/frankfurtska-tabulka.pdf), kde jsou uvedené orientační slevy v procentech podle vady, která se u zájezdu vyskytuje.

Jestliže bude reklamace zamítnuta prodávajícím nebo spotřebitel nesouhlasí s výší kompenzace, je vhodné se s prodávajícím nejprve dohodnout. V takovém případě doporučujeme prodávajícímu zaslat písemný nesouhlas s vyřízením reklamace ve formě doporučeného dopisu (tzv. na dodejku) a požádat ho o opětovné posouzení.

Nyní se čeká na vyjádření společnosti.