Úspěšnost případů

92.5 %
Počet procent vyřešených stížností v rámci služby VašeStížnosti.cz (368 z 398)

Uvedená procenta vychází z 141 hodnocení od spotřebitelů help

#82995Pošta která není na mé jméno

v řešení

20 dnů 6 hodin

21.08.2025, před 20 dny

Hana Vaňousková

Dobrý den.Už půl roku mi chodí na adresu, kde bydlím dopisy od NaturaMed na osobu, která tu nebydlí,odstěhovala se. Když jsem volala na NaturaMed, tak by bylo sděleno, že dopisy budou chodit stále, i když tu osoba už nebydlí. Že to nejde změnit. Paní mi řekla, že osoba tam dluží hodně peněz, ale já si nepřeji, aby mi chodila pošta která není moje.

Nevyžádana pošta, která není moje

Chtěla bych aby společnost NaturaMed přestala poslat poštu na adresu,kde osoba už nebydlí

28.8.2025 12:09, před 13 dny

V tomto případě bude potřeba, aby spotřebitel prokázal, že daná osoba na jeho adrese již nebydlí (nemá tam trvalý pobyt). Pokud osoba na této adrese již trvalý pobyt nemá, doporučujeme spotřebiteli sepsat o tom čestné prohlášení a poslat formou doporučeného dopisu podnikateli na adresu společnosti: U Smaltovny 625, 370 01 České Budějovice 4.

K tomuto prohlášení doporučujeme přidat žádost o vymazání adresy z registru společnosti, protože již nebude dán právní důvod ke zpracování údajů o této adrese. Jestliže není dán žádný ze zákonných důvodů podle čl. 6 Nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) 2016/679, obecné nařízení o ochraně osobních údajů (GDPR), a spotřebitel si nepřeje, aby podnikatel zpracovával jeho osobní údaje, má nárok na výmaz osobních údajů dle článku 17 GDPR. Podnikatel je dle uvedeného ustanovení povinen bez zbytečného odkladu vymazat osobní údaje, které se daného subjektu údajů (spotřebitele) týkají. Měl by tak učinit nejpozději do jednoho měsíce od podání žádosti dle článku 12 odst. 3 GDPR.

Pokud by se spotřebitel domníval, že podnikatel osobní údaje neodstranil nebo ho o odstranění údajů nevyrozumí, může podat stížnost k prošetření Úřadu pro ochranu osobních údajů. Kontakty na podatelnu ÚOOÚ jsou dostupné zde: https://uoou.gov.cz/kontakt/podatelna-a-elektronicka-podatelna.

1.9.2025 08:52, před 10 dny

děkujeme Vám za zaslaný podnět.
Vašemu požadavku rádi vyhovíme, nejprve Vás však požádáme o zaslání doplňujících údajů, jako je jméno a adresa nebo zákaznické číslo (variabilní symbol ze složenky). Bohužel, žádné identifikační údaje jste neuvedla a není tedy možné uvedený kontakt dohledat.
Děkujeme za pochopení.

1.9.2025 11:17, před 9 dny

Hana Vaňousková

Dobrý den.
Jméno na které chodí pošta je me matky. ***.uz více jak půl roku na Adrese nebydlí a nikdy tam neměla trvalý pobyt.prestala jsem se s ní stýkat, tudíž ani nevím její novou adresu. Adresa kam chodí pošta je ***.Na uvedené adrese bydlím jen já a přítel. Prosím o vymazání adresy z databáze, ať mu už žádná pošta, která není vedená na mé jméno nechodí.Nashledanou Vaňousková Hana

5.9.2025 13:22, před 5 dny

Děkujeme stranám za poskytnutá vyjádření.

Údaje o jméně a adrese adresátky dopisů jsme vložili do referenčních údajů, aby nebyly veřejně dostupné.

Stížnost nyní přeřazujeme na společnost, aby mohla na vývoj stížnosti reagovat.

5.9.2025 13:37, před 5 dny

dovolte mi Vás informovat, že zasílání korespondence na uvedenou adresu bylo ukončeno.

NaturaMed Pharmaceuticals s.r.o.

Nyní se čeká na vyjádření spotřebitele.