Tuto zprávu jsem obdržel 12 h před odjezdem vlaku:
Dobrý den, ve Vašem spoji 24.08.25 RJ 1012 z provozních důvodů pojede vůz č. 7 s nižší kapacitou míst na sezení. Jízdenku si můžete bezplatně stornovat nebo cestovat na stání. Velmi se Vám omlouváme za komplikace. Váš RegioJet
Jízdenku jsem měl koupenou 3 týdny předem, jedná se o víc než 8h cestu, neděle... ostatní spoje jsou plné anebo mnohem dražší. Komplikace se stornem, hledáním alternativních spojů, dodatečnou dovolenou ani nezmiňuju. Strojovou omluvu RJ považuju za nedostatečnou.
Spoje RJ jsem v srpnu využil 4x: všechny měli zpoždění, ve 2 se šířil vagonem nepříjemný zápach po každém spláchnutí toalety, wifi vypadávala víc než fungovala, klimatizace nestihala anebo stíhala až moc. Zrušení místa na poslední chvíli byla ale poslední kapka.
Se službami společnosti jsem vrcholně nespokojený a v budoucnu je využiju pouze jako poslední možnost.
Vlakové spojení Košice - Praha, 24.8.2025, RJ 1012
Omezení vzniklo na vaší straně, proto by ho měla vaše strana řešit... přidat vagon / nabídnout místo v dalším spoji ideálně s vyšším standardem / kompenzovat komplikace voucherem, kreditem...
Zpoždění vlaků, hygiena a kvalita služeb vyžaduje komplexní systémové řešení, které nepředstírám, že znám, ale určitě by se vám vrátilo.
Není-li služba ve sjednané kvalitě poskytnuta, doporučujeme spotřebiteli, aby dle článku XIV smluvních přepravních podmínek společnosti RegioJet a.s. uplatnil reklamaci. Reklamace z přepravy cestujících a zavazadel se podávají písemně na adresu sídla dopravce: STUDENT AGENCY, Dům pánů z Lipé, Náměstí Svobody 86/17, 602 00 Brno, telefonicky na čísle: 420 539 000 146, e-mailem: reditel@regiojet.cz, nebo osobně na jakékoliv pobočce STUDENT AGENCY/RegioJet. Reklamaci lze podat do 1 roku po uskutečnění jízdy. V tomto případě by v rámci reklamace připadala v úvahu přiměřená sleva.
Reklamaci je možné uplatnit prostřednictvím formuláře na webové adrese: https://regiojet.cz/sluzby/vase-podnety.