| Počet nahlášených stížností: | 37 |
| Z toho za letošní rok: | 5 |
| Stále v řešení: | 1 |
Dne 10.9.2025 jsem zarezervovala letenky, po obdržení potvrzení jsem okamžitě zaplatila ještě ten den převodem na účet . Ta dva dny jsem dostala upozornění, e jsem nezaplatila, po dalších 5 dnech znovu. Celé dny jsem psala na online chat Wizzair, volala na jejich infolinku, ale žádná odezva. Osmá den mi byla rezervace zrušena. Peníze ani po urgencích na online chatu a telefonickém rozhovoru s operátorem nepřišly. Ani žádná reakce nebyla. Posílala jsem jim potvrzení o zaplacení, volala jsem i do své banky, ale nemohou nic dělat.
Let byl z Parahy do Larnaky 6.10. Zpáteční Larnaka Praha 13.10.25
Vrácení 12150,-
Zde se spotřebitel s podnikatelem pravděpodobně dohodli na odstoupení od smlouvy. V takovém případě se závazek ruší od počátku a je třeba věci navrátit do toho stavu, v jakém byly před uzavřením smlouvy. Spotřebitel je tedy povinen vrátit zakoupený produkt a podnikatel vydat spotřebiteli zpět peněžní prostředky.
Pokud by peníze odmítal vydat, jednalo by se o bezdůvodné obohacení(ve smyslu § 2991 a násl. občanského zákoníku). Kdo se bezdůvodně obohatil, je povinen získaný majetkový prospěch vrátit ochuzenému bezprostředně po výzvě. Pokud tak neučiní, ocitá se v prodlení a ochuzený má možnost navíc požadovat zákonný úrok z prodlení.
O bezdůvodné obohacení by se jednalo i kdyby spotřebitel poslal peníze na účet, který by nepatřil společnosti Wizz Air, pak by peníze spotřebiteli musel vydat majitel tohoto účtu poté, co ho spotřebitel informuje.