Generali Česká pojišťovna a.s.

Úspěšnost případů

55.1 %
Počet procent vyřešených stížností v rámci služby VašeStížnosti.cz (75 z 136)

Uvedená procenta vychází z 20 hodnocení od spotřebitelů help

#83445Poškození vozidla při odtahu – neřešení pojistné události Generali Česká pojišťovna

1 měsíc 11 dnů 15 hodin

29.09.2025, před měsícem

Adam Michalski

Dne 24. 4. 2025 bylo při odtahu zajišťovaném asistenční službou Generali poškozeno mé vozidlo. Škodu jsem nahlásil 25. 5. 2025, ale od té doby mi pojišťovna neposkytla žádnou pomoc. Na pobočce mi bylo řečeno, ať se domluvím přímo s odtahovou firmou, přestože službu jsem si řádně platil u Generali v rámci havarijní pojistky a asistence XL.

Generali odmítla plnění z havarijní pojistky a odkázala mě na právníka asistenční společnosti. To považuji za nepřijatelné – klient nemá vést spor se smluvním partnerem pojišťovny. Navíc Generali je pojistitelem i pro odtahovou firmu, takže konflikt má řešit interně.

Žádám, aby pojišťovna zajistila náhradu škody a vysvětlila, proč nebyla od počátku poskytnuta ochrana, kterou její produkty deklarují.

Náhradu škody

3.10.2025 13:20, před měsícem

Pojistné smlouvy se řídí zejména pojistnými podmínkami, které jsou součástí smlouvy. Tyto podmínky si pojišťovna může stanovit podle svého uvážení, přičemž spotřebitel uzavřením smlouvy s těmito podmínkami souhlasí.

Přestože nemáme k dispozici přesné znění ujednání obsažených v pojistné smlouvě, lze obecně konstatovat, že pokud je odtahová služba smluvním partnerem příslušné pojišťovny, měla by být tato záležitost řešena právě prostřednictvím pojišťovny.

Odtahová společnost sice není přímo zaměstnancem pojišťovny, avšak v tomto v daném případě ji zastupovala, a proto za ni pojišťovna odpovídá.

Nesouhlasí-li spotřebitel s postupem pojišťovny, má možnost podat stížnost. Stížnost je možné zaslat na adresu pojistitele Generali Česká pojišťovna a.s., Spálená 75/16, 11000 Praha. Pojišťovna je povinna vyřídit stížnost nejpozději do 30 dní od jejího doručení. Nereaguje-li pojišťovna na stížnost nebo ji zamítne, může se spotřebitel obrátit i na Českou národní banku, která je orgánem dohledu nad pojišťovnictvím.

U neživotního pojištění se spotřebitelé mohou obracet na Kancelář ombudsmana České asociace pojišťoven z.ú. nebo Českou obchodní inspekcí.

6.10.2025 09:45, před měsícem

Vážený pane Michalski,

děkujeme za Váš podnět, avšak celou záležitost již opakovaně prošetřujeme na základě Vašeho odvolání ze dne 28. 9. 2025 a Vaší výzvy ze dne 29. 9. 2025.

S ohledem na ochranu osobních údajů a dále na povinnost mlčenlivosti, která je nám zákonem o pojišťovnictví uložena, Vám v co nejkratším možném termínu zašleme vyjádření na Vaše kontaktní údaje.

Generali Česká pojišťovna a.s.

Případné dotazy Vám rádi zodpovíme prostřednictvím e-mailové adresy stiznosti@generaliceska.cz Rovněž nás můžete písemně kontaktovat na naší korespondenční adrese Generali Česká pojišťovna a.s., Stížnosti, P.O.Box 305, 659 05 Brno.

5.11.2025 14:08, před 14 dny

5.11.2025 15:00, před 14 dny

Adam Michalski

Dobrý den
Pojišťovna to chce uzavřít bez náhrady za způsobenou škodu.
Což se mi nelibí.
Pořád se jen vymlouvají já chápu že odtah byl 24.4 a já si přes linku stěžoval na poškození až 25.5 ale od té doby mi nikdo na nějakou dobu nebo jak to účinně řešit nikdo neřekl až potom nahlášením 17.7. na odpovědnost odtahové služby bez jejich vědomi ale docílil jsem toho že to aspoň prohlédl mobilní technik protože to bylo pořád nepojízdné skrz poškození způsobené odtahovou službou.

10.11.2025 13:06, před 9 dny

Děkujeme spotřebiteli za poskytnutou informaci o vývoji stížnosti.

Jestliže pojišťovna uzavřela opakované šetření se stejným výsledkem, domníváme se, že dosažení smírného řešení pomocí naší služby není v tomto případě možné. Spotřebitel se však i nadále může obrátit na Kancelář ombudsmana České asociace pojišťoven z.ú. nebo Českou obchodní inspekcí, jak jsme již uvedli.

S ohledem na výše uvedené jsme nuceni stížnost uzavřít bez dosažení dohody stran.