Servatech s.r.o.

Úspěšnost případů

12.9 %
Počet procent vyřešených stížností v rámci služby VašeStížnosti.cz (8 z 62)

Uvedená procenta vychází z 4 hodnocení od spotřebitelů help

#84241Bzedôvodné obohatenie. Vystavenie faktúry s 0% DPH aj keď cena bola s DPH. Odmietajú s tým niečo robiť. Upraviť faktúru ani vrátiť uhradené DPH.

v řešení

6 dnů 16 hodin

06.12.2025, před 7 dny

Adela Kohutová

Veľmi nepríjemná skúsenosť s touto firmou.
Po úprave fakturačných údajov na firemné mi síce zmenili názov firmy, no nevrátili automaticky DPH, ako sami uvádzajú vo svojich podmienkach, ktoré mi prišli po objednávke. Na tieto podmienky ohľadne nahlásenia zmien do 15 dní sa oháňali dookola, kde aj stojí že ak nahlasím do 15 dní zmenu údajov na firemné s IČO/Ič DPH, tak bude aj vrátené DPH. Až pri odosielaní dokladov účtovníkovi som zistila, že hoci bola objednávka zaplatená v sume s DPH, na faktúre je uvedené 0 % DPH. Teda DPH, ktoré som už raz zaplatila, musím zaplatiť ešte raz – dokonca z vyššej sumy.

Údaje som upravila včas, ale firma sa opakovane oháňala tým, že po 15 dňoch „už nič nie je možné“. Problém však vôbec nebol v údajoch, ale v tom, že DPH nebolo vrátené automaticky a faktúra bola vystavená nesprávne. Každá seriózna firma by v takomto prípade vystavila dobropis alebo opravný doklad a situáciu napravila. Tu však nebola vôľa urobiť ani najmenší krok k náprave.

Teda firma mala danú faktúru vystaviť s DPH na sumu, ktorú som reálne zaplatila, alebo vystaviť faktúru s upravenou sumou a vrátiť už zaplatené DPH. A následne by som to dodanila ja. Avšak tým, že vystavili na už zaplatenú sumu s DPH 0% DPH, tak sa tvária, že to tak má byť. Zarobili si neprávom viac ako 20% a preniesli ešte na mňa daňovú povinnosť zaplatiť ďalších viac ako 20%. Tu ide aj o bezdôvodné obohatenie

Najviac ma prekvapil prístup – žiadna snaha riešiť chybu, iba opakovanie jedinej vety: „po 15 dňoch to nejde“.
V iných českých či poľských e-shopoch som nikdy podobný problém nemala. Údaje upravili, DPH buď ponechali alebo automaticky vrátili – bez diskusie.

Mrzí ma to, pretože majú v ponuke veľa elektronických vecí, ktoré často nakupujem. Žiaľ, po tejto skúsenosti už nebudem. Chyby sa môžu stať, ale neochota ich riešiť je to, čo rozhoduje o tom, či sa zákazník ešte vráti. Komunikácie pani ***, ktorá komunikovala za firmu bola katastrofálna, ako keby ste komunikovali s nejakým chatbotom. Obohatiť sa na jednom nákupe zrejme bolo hlavné, ako nejako chybu napraviť a mať spokojného zákazníka aj do budúcnosti. Ak takto riešia aj nejaké reklamácie, tak zbohom. Takže túto firmu určite neodporúčam.

Vrátenie zaplateného DPH

11.12.2025 15:46, včera

Služba VašeStížnosti.cz slouží k řešení sporů spotřebitelů s podnikateli. Spotřebitelem je dle § 419 zák. č. 89/2012 Sb., občanský zákoník, každý člověk, který mimo rámec své podnikatelské činnosti nebo mimo rámec samostatného výkonu svého povolání uzavírá smlouvu s podnikatelem nebo s ním jinak jedná. V tomto případě se zjevně jedná o vztah dvou podnikatelů. Stížnost tedy nebudeme publikovat, nicméně ponecháme prostor pro případnou komunikaci.

Nyní se čeká na vyjádření společnosti.