| Počet nahlášených stížností: | 2 |
| Z toho za letošní rok: | 2 |
| Stále v řešení: | 2 |
U společnosti ColdHost.eu jsem si objednal a uhradil hosting. Po dobu služby se opakovaně vyskytovaly problémy (výpadky, sekání, nefunkčnost), služba neodpovídala tomu, co bylo slíbeno. Následně došlo bez mého vědomí a bez předchozího upozornění ke smazání/odebrání mého serveru NuberiaChilldark včetně uložených dat.
Na hostingu byla moje práce, do které jsem investoval značné úsilí i finance. Součástí dat jsou i mé vlastní custom pluginy, které jsou mým autorským dílem a nechci, aby byly jakkoliv šířeny nebo poskytnuty třetím stranám. Momentálně se nemohu se supportem standardně spojit (byl jsem zablokován na jejich Discordu), proto stížnost řeším touto cestou.
Služba: hosting pro Minecraft server (ColdHost.eu) Server/projekt: *** Doba používání: cca 2 týdny od zřízení (během této doby časté technické problémy) Problém: služba byla nestabilní a následně došlo k odstranění serveru a dat bez upozornění.
Žádám o obnovení a předání kompletní zálohy všech mých dat ze serveru *** (světy, konfigurace, databáze, pluginy atd.) a o potvrzení, že moje data nebyla poskytnuta třetím stranám. Zároveň žádám, aby moje vlastní custom pluginy nebyly nikde sdíleny.
Pokud nebyla služba poskytnuta ve sjednaném rozsahu, může ji spotřebitel reklamovat.
Reklamaci je možné uplatnit písemně u poskytovatele služeb. (info@coldhost.eu či ticket na jejich
Discordu)
Nebo na adrese poskytovatele pouze písemně:
Daniel Dibelka
Sadová 35
Jesenice 252 42
Výsledkem reklamace by mohlo být řádné poskytnutí služby či sleva z ceny. Pokud by reklamace nebyla vyřízena v přiměřené době, mohl by spotřebitel od smlouvy odstoupit.
Článek I. obchodních podmínek uvádí následující:
"6.Zrušením služby se rozumí její pozastavení, ukončení a smazání dat této služby."
Dále obchodní podmínky v článku "Zánik trvání smlouvy" uvádí, že:
"V. Dobu trvání dohody a její zánik upravují smluvní podmínky konkrétních služeb.
II. Minimální doba po kterou je služba vedena je 30 dní."
Jelikož z popisu spotřebitele nevíme o jakou službu se konkrétně jednalo, nevíme tedy ani v jakém přesném znějí byla smlouva uzavřena.