Alza.cz a.s.

Úspěšnost případů

54.1 %
Počet procent vyřešených stížností v rámci služby VašeStížnosti.cz (801 z 1481)

Uvedená procenta vychází z 357 hodnocení od spotřebitelů help

#10497Zamítnutí reklamace

15.04.2016, před 10 lety

Dan Šobr

před dvěma měsíci jsem u vás reklamoval tablet Lenovo Yoga2,reklamace byla z důvodu uvolnění krytu a následného nefungování.Reklamace byla bez problému vyřízena a zboží bylo opraveno.
Donesl jsem zboží domů a všiml jsem si ,že kryt je stále trochu (ale méně) uvolněný,nechal jsem to být.Po dvou týdnech se kryt pořád roztahoval a potom tablet z ničeho nic přestal fungovat.
Odnesl jsem proto tablet k vám zpět s tím,že bude opraven v záruční době .Přišel mi ale email o tom,že reklamace byla zamítnuta z důvodu mechanického poškození,s čímž určitě nemohu souhlasit.
Nebylo vůbec upřesněné poškození (při první reklamaci bylo)a ani další možný způsob vyřízení.

Prosím o přezkoumání a brzké vyřízení.
Za kladné vyřízení předem děkuji.......d

ASRE16089138

Požaduji opravu a detailní popis poškození
Děkuji........

21.4.2016 13:28, před 10 lety

Bylo-li rozhodnuto o reklamaci jako o neoprávněné, ale spotřebitel se závěry reklamace nesouhlasí a dožaduje se nápravy, musí důvody zamítnutí reklamace rozporovat. Silným a přesvědčivým důkazem o tom, že reklamace nebyla vyřízena řádně, je posudek soudního znalce z oboru. Prokáže-li posudek nedůvodnost zamítnutí reklamace, má spotřebitel právo požadovat nápravu nebo má možnost přímo odstoupit od smlouvy, protože jeho reklamace nebyla vyřízena řádně a včas. Odstoupením od smlouvy se závazek ruší od počátku a strany si vrátí to, co si plnily. Kromě toho má také spotřebitel právo na náhradu účelně vynaložených nákladů spojených s reklamací (tedy včetně proplacení znalečného). Seznam soudních znalců je možné vyhledat mimo jiné na webové adrese www.dtest.cz/soudni-znalci.

Jelikož z popisu stížnosti není možné identifikovat obchodníka, proti kterému stížnost směřuje, bude stížnost uzavřena a nebudeme ji prozatím publikovat na našem webu. Pokud nám spotřebitel zašle doplňující údaje o obchodníkovi, bude případ znovu otevřen.

22.4.2016 09:23, před 10 lety

Stížnost byla spotřebitelem doplněna o následující údaje:

Dobrý den
Doplňující informace o obchodníkovi:
Společnost: Alza.cz a.s.
Výrobce: Lenovo

Děkuji Šobr
Produkt reklamace: ASRE16089138 Lenovo Yoga Tablet 2 10 platinum

20.5.2016 15:00, před 10 lety

Vážený pane Šobre,

prošetřovala jsem případ Vaší reklamace a u našeho reklamačního oddělení jsem se postarala o přezkoumání případu.

Ráda bych situaci dořešila k Vaší spokojenosti, proto jsem pro Vás zajistila příslib okamžitého řešení v podobě odstoupení od kupní smlouvy. Stačí tablet přinést k reklamaci na naši nejbližší pobočku, kolegům prosím nahlaste při příjmu číslo CCT2390219, podle kterého interně dohledají podrobnosti a vše pro Vás dořeší na místě.

Budu ráda, pokud tato situace neovlivní Váš názor na naše služby a budeme mít zároveň příležitost se s případnými dalšími objednávkami o tento stav zasloužit.

Děkuji za pochopení a přeji pěkný den,

Michaela Petrů
Vedoucí péče o zákazníky

22.5.2016 20:36, před 10 lety

Dan Šobr

Děkuji moc za příjemné vyřízení mé stížnosti.
Děkuji moc za ochotu a těším se na další nákup u vás. Hezký den

24.5.2016 14:46, před 10 lety

Vážený pane Šobre,

děkuji moc za Vaši reakci. Těší mě, že jsem mohla být při řešení Vaší reklamace nápomocná. Pokud je podnět pro Vás již uzavřený, prosím Vás i o uzavření případu zde na tomto portálu.

Předem děkuji a přeji Vám pěkný den

Michaela Petrů
Vedoucí péče o zákazníky

23.6.2016 09:42, před 9 lety

Žádáme spotřebitele o uzavření případu.

28.6.2016 21:06, před 9 lety