Společnost


Alza.cz a.s.

Počet nahlášených stížností:1269
Z toho za letošní rok:24
Stále v řešení:12
Zobrazit všechny stížnosti na společnost

Hodnocení spokojenosti

69%
31%
Toto skore je založeno na 271 stížnostech.

#14553Neoprávněná reklamace

Stav stížnosti

uzavřeno

Celková doba trvání

3 měsíce 16 dnů

Detail stížnosti

Publikováno
25.01.2017, před 7 lety

Jiří Cihlář

Znění stížnosti

Synovi jsme objednal z Alzy čtečku e-knih PocketBook 624. Protože nejsme žádny IT odborník, čekal jsme se zabalenou čtečkou na staršího syna, kteru se do čtečky pokusil nahrát koupenou e-knihu. Přitom zjistil, že po zapnutí svítí jen polovina displeje a čečka nekomunikuje. Obal nebyl nijak poškozen.
Odesláno k reklamaci pod číslem AORE17000734 a následně mi bylo sděleno, že se jedná o mechanické poškození a záruka se zamítá!! Marně jsme namítal, že jsme zboží jen vybalili a porucha byla ihned přítomna. Prostě zamítnuto!! A to i přesto, že jsem opakovaně tvrdil,že tak jak byla čtečka zabalena, mohlo dojít k prasknutí displeje (nebylo vidět žádné mechanickém poškození, pouze obraz se nevykresloval) kdykoliv od expedice až po rozvoz.
Největší překvapení mě čekalo cca za 3 neděle, kdy mi byla čtečka vrácena zpět a musel jsme zaplatit poplatek 363,- Kč. Prý za neoprávněnou reklamaci!! Volal jsme do call centra, kde mi operátor sdělil, že jsem byl na tento poplatek upozorněn při přebírání reklamačního lístku (údaj o poplatku není uveden na stránkách Alza.cz!!, kdy každý subjekt má mít veřejné ceníky). Takový doklad jsme nedostal ani v tištěné ani v písemné formě!!! Navíc je příložen doklad o posuzovatele Český servis, který potvrzuje mechanické prasknutí displeje, kde je uvedeno, že zákazník nesouhlasí s cenovou nabídkou opravy. Žádná nabídka na opravu by nebyla poskytnuta, abych se k tomu mohl vyjádřit!!


Produkt

Pocket Book 624 Basic Touch šedý s.č. YT360500287800W000Y8


Požadované řešení

Okamžité vrácení neioprávněně vybíraného polatku za tzv. neoprávněnou reklamaci v částce 363,- Kč a dále buď dodání nového funkčního zboží stejné značky nebo nabídka ceny opravy do funkčního stavu.


Sdílejte

Zdá se vám, že stížnost obsahuje nevhodný obsah?
VašeStížnosti.cz

Chyba 500
Interní chyba systému