Společnost


Alza.cz a.s.

Počet nahlášených stížností:1269
Z toho za letošní rok:24
Stále v řešení:12
Zobrazit všechny stížnosti na společnost

Hodnocení spokojenosti

69%
31%
Toto skore je založeno na 271 stížnostech.

#43079Neuznaná reklamace na opakující / trvající závadu

Stav stížnosti

uzavřeno

Celková doba trvání

1 měsíc 15 dnů 23 hodin

Detail stížnosti

Publikováno
13.06.2020, před 4 lety

Jiří Zbranek

Znění stížnosti

Dne 20. 4.2020 jsem podával reklamaci č. 1 která byla vyřešena opravou jako oprávněna. Po převzetí bylo zjištěno, že závada přetrvává a proto jsem reklamovaný notebook Lenovo IdeaPad 32015IKBN Onyx Black, reklamoval po 2. pod novým číslem reklamace dne 6.5 2020. Tato reklamace byla vyřešena s odkazem na znečištěný NTB, s upozorněním na nutnou pravidelnou údržbu - NTB byl však používán pravidelně cca 4x měsíčně, uskladňován v brašně tudíž ve stavu bez nečistot a prachu. Dále je zapotřebí připomenout první reklamaci, kdy servis Lenovo řešil opravu, výměnou dílů, tedy jistě neznečištěné.
S vyřízením reklamace jsem nebyl spokojen, a proto jsme společně s personálem na prodejně ihned demonstrovali závadu (zapnutí PC, připojení k internetové síti a spuštění webového rozhraní v počtu dvou záložek, poté NTB začal nezvykle hučet a kontrola procesoru dle technika potvrdila nestabilitu) – zde byla závada potvrzena personálem prodejny s citací v nové reklamaci viz popis závady, ihned po demonstraci. S tím že reklamaci zpracují znovu, jelikož zřejmě došlo k chybě.
Dne 12. 6.2020 byla výše uvedená již třetí reklamace vyřešená jako neoprávněná, s čímž nesouhlasím, jelikož závadu potvrdil zástupce společnosti Alza.cz, a primárně samotný test na prodejně. Po třech reklamací nebyla závada vyřešena. Při podání odvolání mi manažer prodejny odmítl potvrdit převzetí sepsaného odvolání a odkázal mne má ČOI. Na odvolání mám nárok a proto jsem má něm trval. Poté se manažer odvolával na servis Lenovo, s tím, že mám řešit s nimi - Já mám ale kupní smlouvu s Alzou a závada trvá.. Na konec si odvolání i notebook ponechal s tím, že nechá odvolání prověřit. Nemám však od společnosti žádné potvrzení, ani notebook, ani peníze zpět. Na účtě Alza.cz je reklamace označena jako předáno zákazníkovi.


Produkt

Lenovo IdeaPad 32015IKBN Onyx Black


Požadované řešení

Odstoupení od kupní smlouvy


Sdílejte

Zdá se vám, že stížnost obsahuje nevhodný obsah?
VašeStížnosti.cz

Chyba 500
Interní chyba systému